‘Neem geen hond’-campagne nu op RTV Rijnmond

3 december 2012

Het ‘Neem geen hond’-filmpje van de Hondenbescherming draait de komende maand op RTV-Rijnmond. Dit filmpje is onderdeel van de ‘Neem geen hond’-campagne van de Hondenbescherming.

Jaarlijks verdwijnen meer dan 12.000 honden naar het asiel omdat hun baas ze niet meer kan of wil houden. Onze huidige samenleving en leefstijl zijn vaak niet passend voor de hond. Recent onderzoek van de Hondenbescherming toont aan dat de helft van de honden die in het asiel belandt, daar onnodig terecht komt. Ondoordachte aanschaf en onvoldoende voorbereiding op de komst van de hond zijn dan de aanleiding.

Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die afstand doen van hun hond veel minder vaak beseffen dat er een kans is dat een hond ongewenst gedrag kan ontwikkelen, zoals plassen in huis, overmatig blaffen of slopen. Ook onderschatten mensen wat het opvoeden van een hond vraagt en hoeveel tijd het kost de hond op te voeden.

‘Een hond is dus niet alleen maar ‘leuk voor de kinderen’, mooi of gezellig’, aldus woordvoerder de Wit van de Hondenbescherming. ‘Een hond vraagt ook veel van zijn baasje. Wanneer deze niet kan bieden wat de hond nodig heeft, ontstaan de problemen en moet de hond naar het asiel.‘

Een goede voorbereiding vooraf, kan dit leed voorkomen. Zo wordt de hond niet de dupe van de ondoordachte aanschaf en hoeft de eigenaar niet te leven met een schuldgevoel of een gevoel van mislukking, omdat hij de hond naar het asiel heeft moeten brengen.

Klik hier voor informatie over de ‘Neem geen hond’-campagne ____________Klik hier voor informatie over of een hond bij je (leven) past

Terug naar nieuwsoverzicht