Kabinet Rutte wil dierenmishandelaars hard aanpakken

2 november 2012

Alhoewel in het regeerakkoord slechts een korte passage staat over dierenwelzijn, doet het ons wel deugd dat er in staat dat het kabinet Rutte dierenmishandeling en dierenverwaarlozing hard wil gaan aanpakken.

Dit kan op grond van de nieuwe ‘Richtlijn voor strafvordering dierenmishandeling en dierenverwaarlozing’. Deze richtlijn stelt namelijk dat ernstig letsel en overlijden van het dier verzwarende factoren zijn voor de hoogte van de op te leggen straf. Evenals het vaker plegen van dierenmishandeling binnen een tijdsbestek van vijf jaar. Andere factoren die onder meer een rol zullen spelen in de strafmaat zijn de maatschappelijke verontwaardiging, de sadistische inslag bij de dader en/of het langdurig lijden van het dier.

Het is ferme, duidelijke en klare taal van het kabinet Rutte. De Hondenbescherming hoopt dat het hierbij niet blijft en dat de regering de daad bij het woord voegt. Aan onze inspectiedienst zal het in ieder geval niet liggen. Onze inspecteurs zullen onverminderd doorgaan met het bestrijden van dierenmishandeling en –verwaarlozing.

Wilt u het werk van onze inspectiedienst steunen? Word dan lid van de Hondenbescherming. Voor slechts €15,- per jaar bent u lid en helpt u de honden.

Terug naar nieuwsoverzicht