Een I&R-plicht voor honden laat nog altijd op zich wachten

30 oktober 2012

Kort geleden is vanuit de overheid bericht over wetgeving inzake het verplicht identificeren (chippen) en registreren van honden. Vanwege de diverse berichtgeving, lijkt het er soms op of die verplichting al geldt. Helaas is dat niet het geval.

De politiek moet zich nog over de wetgeving buigen. Het is dus al wel in een ver gevorderd stadium en geeft dus hoop voor de toekomst en daarmee hoop op een beter hondenwelzijn.

De verplichting om de honden te moeten chippen en te laten registreren is immers onontbeerlijk bij het aanpakken van welk probleem met honden dan ook. Of het nu gaat om fokken, verhandelen, erfelijke ziekten, bijtongevallen of mishandeling; aan de hand van registratie van iedere individuele hond zijn problemen beter in kaart te brengen en te bestrijden.

Het zou dus een enorme goede stap zijn om veel misstanden bij honden aan te pakken en ons werk voor een beter hondenwelzijn ondersteunen. Het is dus nog even wachten, maar hopelijk wordt ons geduld uiteindelijk beloond.

Terug naar nieuwsoverzicht