Er zijn nog gratis ‘Hond welkom’-stickers op te vragen!

18 oktober 2012

Honden zijn een meerwaarde voor onze samenleving. Onderzoek toont aan dat een hond de hartslag kan verlagen van mensen die hem aaien, een kind zich meer op zijn gemak kan laten voelen en er zijn zelfs aanwijzingen dat een hond op het werk maakt dat collega’s zich socialer naar elkaar opstellen.

‘Hond welkom!’ zou dus op veel meer locaties moeten gelden dan vandaag de dag het geval is. Uiteraard moet een hond wel sociaal en opgevoed zijn om een meerwaarde te zijn voor de omgeving. Bovendien moet de hondeneigenaar zich meedenkend en nadenkend opstellen.

Daarom heeft de Hondenbescherming de ‘Hond welkom!’-stickerset geproduceerd. Met deze stickerset kan een terreinbeheerder, een restaurant/hoteleigenaar of een ander die hond en eigenaar verwelkomt, aangeven of een hond welkom is en onder welke voorwaarden.

De sticker kan op glas geplakt worden en is weerbestendig. De hoofdsticker geeft aan dat de hond welkom is. De substickers maken het mogelijk om daar een ‘mits’ bij te communiceren richting de hondeneigenaar. Afhankelijk van het bedrijf of gebied kan een substicker wel of niet van toepassing zijn. Zo kan worden aangegeven dat de hond alleen op het pad welkom is, alleen als hij schoon en droog is of bijvoorbeeld alleen als hij aangelijnd is.

De stickerset is gratis op te vragen via info@hondenbescherming.nl, zo lang de voorraad strekt. De Hondenbescherming hoopt dat de stickerset helpt om honden nog meer een meerwaarde te laten zijn en om hondeneigenaren te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor goed gedrag van hun viervoeter.

Terug naar nieuwsoverzicht