Schrijf je nu in voor congres 'Huiselijk geweld en dierenmishandeling'

3 oktober 2012

Op dinsdagmiddag 27 november 2012, in de internationale Week Zonder Geweld, organiseren Kadera aanpak huiselijk geweld en de Universiteit van Utrecht in samenwerking met de Hondenbescherming een congres over de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling in het Marinus Ruppertgebouw van de Universiteit Utrecht.

Tijdens dit congres worden de uitkomsten bekend gemaakt van het wetenschappelijke onderzoek: ‘Huiselijk geweld en dierenmishandeling in Nederland. Een verkennend onderzoek naar de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling uitgevoerd onder vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld’. Hieruit komen nieuwe inzichten en belangrijke aanbevelingen naar voren. Daarnaast zullen diverse professionals hun ervaringen vanuit het werkveld toelichten. Zo zal onder andere mevrouw P. Boyden, Veterinary Director Dogs Trust UK, speciaal uit Engeland overkomen. Zij zal vertellen over de overeenkomsten en verschillen in de fysieke verschijningsvormen van mishandeling bij mensen en mishandeling bij dieren.

Bekijk hier het programma:  Uitnodiging en programma congres 27 nov (821,8 KB)
Of schrijf je direct in via: inschrijving@kadera.nl. Als student en/of vrijwilliger betaal je een gereduceerd tarief.

Meer informatie: www.kadera.nl

Terug naar nieuwsoverzicht