Hondenbescherming ontvangt het predicaat ‘Koninklijk’

3 oktober 2012

Morgen, op Werelddierendag, ontvangt de Hondenbescherming uit handen van de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer Franssen, het predicaat ‘Koninklijk’. De Hondenbescherming is Hare Majesteit de Koningin zeer dankbaar dat zij het predicaat Koninklijk bij het honderdjarig bestaan van de vereniging heeft toegekend.

Deze onderscheiding symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koningin voor de verdiensten van de Hondenbescherming op het gebied van hondenwelzijn. De Hondenbescherming vindt het daarom een grote eer dat zij nu zichzelf de ‘Koninklijke Hondenbescherming’ mag noemen en de Kroon in het logo mag opnemen.

‘In het jaar van ons honderdjarig bestaan is dit letterlijk en figuurlijk een prachtige ‘bekroning’ op ons werk’, aldus een zeer blije directeur Ineke van Herwijnen. ‘En een prachtig compliment aan iedereen die zich in die honderd jaar heeft ingezet voor hondenwelzijn en verantwoord hondenbezit. Zoals aan onze ‘founding fathers’ van onze vereniging, die zich het lot aantrokken van de vele trekhonden en in 1912 de Anti Trekhonden Bond oprichtten. Eveneens een groot compliment aan onze huidige inspecteurs, die dierenmishandeling en –verwaarlozing bestrijden en vaak onder moeilijke omstandigheden in het belang van het welzijn van de hond een oplossing trachten te vinden. En niet te vergeten een compliment aan onze leden en donateurs die het werk nog altijd mogelijk maken. Mijn hartelijke felicitaties aan u allen!’, aldus een opgetogen Van Herwijnen.

Terug naar nieuwsoverzicht