Dierenkieswijzer gelanceerd

19 augustus 2012

Vandaag is de Dierenkieswijzer gelanceerd door de Dierencoalitie,
de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Nederland.

Nederlanders geven om dieren. Ook in het stemhokje. Uit een representatieve steekproef bleek in 2010 dat ruim één op de vijf Nederlanders dierenwelzijn serieus meeweegt bij de keuze voor een politieke partij. Nog eens 45% weegt dierenwelzijn een (klein) beetje mee. Heldere en betrouwbare informatie vormt de basis voor een afgewogen stemkeuze. Daarom heeft de Dierencoalitie de Dierenkieswijzer gemaakt. Deze is nu te vinden op www.dierenkieswijzer.nl

De Dierenkieswijzer legt 23 stellingen voor. Kiezers kunnen aangeven of ze het hiermee eens of oneens zijn. De kieswijzer laat vervolgens zien welke partijen het meest aansluiten bij hun voorkeur als het gaat om dierenwelzijn. Daarnaast is er voor elke politieke partij een totaaloverzicht van alle standpunten te vinden.

De Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Nederland, (voorheen CDON, Coalitie Dierenwelzijnsorganisaties Nederland), wil kiezers met de Dierenkieswijzer helpen een diervriendelijke stemkeuze te maken op 12 september.

Terug naar nieuwsoverzicht