Relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld

13 augustus 2012

Vooraankondiging

Congres over de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld

De relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld is maatschappelijk en politiek een ‘hot item’. Kadera aanpak huiselijk geweld werkt, in samenwerking met de Universiteit van Utrecht, aan een onderzoek over de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. De Hondenbescherming ondersteunt dit onderzoek.

Er wordt steeds meer bekend over het verband tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. Situaties zijn soms schrijnend, zowel voor de dieren als voor de menselijke slachtoffers van geweld.
Zo zijn er plegers van geweld die hun agressie op het huisdier botvieren om de partner of de kinderen te dwingen tot ander gedrag. Slachtoffers van geweld durven soms geen hulp te zoeken omdat gedreigd is dat het dier dat niet zal overleven of omdat er geen opvangplek voorhanden is.

Op dinsdagmiddag 27 november 2012, in de Internationale Week zonder Geweld, organiseren Kadera en de Universiteit van Utrecht in samenwerking met de Hondenbescherming een congres om dit onderwerp toe te lichten.

Datum: Dinsdag 27 November 2012
Tijd: Middagprogramma, 13.00 - 17.30u
Locatie: Universiteit van Utrecht

Het programma van het congres wordt in de loop van september bekend gemaakt.

Houd dus de middag van 27 november vrij in uw agenda!

Terug naar nieuwsoverzicht