Staatssecretaris Henk Bleker laat erfelijkheidsproblemen onderzoeken

12 juli 2012

Aan het eind van zijn ambtsperiode laat staatssecretaris Bleker zien dat het menens is ten aanzien van de vele aandoeningen bij honden. Zo kondigt hij vandaag aan onderzoek te laten gaan uitvoeren naar veel voorkomende erfelijke gebreken bij de Franse Bulldog en de Chihuahua.

Ministerie doet onderzoek naar erfelijkheidsgebreken

Andere hondenrassen zullen later onder de loep worden genomen. De laatste jaren is er veel te doen over honden en hun gezondheid. Die aandacht is terecht, omdat veel honden lang niet zo gezond zijn als zou kunnen en moeten. Dit veroorzaakt veel hondenleed.

Vanwege het (nog) ontbreken van goede wetgeving op dit terrein, geeft de Hondenbescherming voorlichting richting de toekomstige hondenbezitter. Zij bepalen namelijk welke honden gefokt zullen worden. Wanneer er vraag is naar gezonde honden, zullen er vanzelf minder ongezonde honden gefokt worden. Nu kiezen mensen veel mensen nog een hond enkel op het uiterlijk. Terwijl de keuze gebaseerd moet zijn op gezondheid en fijn gedrag. Dat maakt immers of een hond een goede kameraad zal zijn en een fijn leven kan hebben in onze samenleving.

Meer lezen over erfelijke aandoeningen? Klik dan hier:

Meer over erfelijke aandoeningen bij de hond

Terug naar nieuwsoverzicht