Koop geen bont

8 juni 2012

Hoewel het niet helemaal de tijd van het jaar is om aan bont te denken, waarschuwt de Hondenbescherming tegen het kopen van kleding met bont(randjes). Recentelijk is in Australië door de Australische dierenbescherming (Humane Society International) hondenbont ontdekt.

Nu denkt u misschien ‘Ik koop nooit bont van dieren’, maar ‘imitatiebont’ is soms bewerkt echt bont. Oppassen geblazen dus. In dit geval is in Australië het bont ook onder een andere benaming illegaal ingevoerd.

In Europa geldt een verbod op de import van en handel in honden- en kattenbont. Om het verbod te omzeilen probeert men vanuit Aziatische landen, als China, Zuid-Korea en Thailand, het bont onder een andere benaming in te voeren. Het is lastig om als consument er achter te komen of het om echt hondenbont of om imitatiebont gaat.

Het zal u niet verbazen dat de Hondenbescherming het gebruik van (honden)bont onacceptabel vindt. In het verleden hebben we ons ongenoegen hierover geuit bij de Chinese ambassade. Helaas blijft men vanuit de Aziatische landen proberen om, ondanks het importverbod, het bont onder valse voorwendselen aan de nietsvermoedende consument te verkopen.

Het is meestal verdacht als het bont niet gelabeld is of wanneer het bont uit een Aziatisch land komt en erg goedkoop is. En bij twijfel: niet kopen!

Terug naar nieuwsoverzicht