Laska de puppyfabriek

25 april 2012

Hoe onfortuinlijk kun je zijn als hond? De levensgeschiedenis van Laska laat zien dat je als hond helaas zeer onfortuinlijk kan zijn.

Laska woonde samen met ruim 60 teven bij een puppieproducent op de Veluwe. Elke loopsheid was het raak, tientallen puppies heeft ze moeten baren en verzorgen. Een aantal weken geleden werd zij, samen met veertien andere teven, weggehaald en inbeslaggenomen. Haar andere lotgenotes bleven op het bedrijf, hun leefomstandigheden en gezondheidstoestand konden wettelijk gezien net door de beugel.

De ruimte waarin Laska werd gehuisvest was te smerig om aan te zien en ook zij zelf stonk een uur in de wind.

Vieze leefomgeving fokteef

Haar gezondheid was zeer zwak en ze bleek een baarmoederontsteking te hebben. Laska is meegenomen en uiteindelijk terechtgekomen onder de vleugels van de Vereniging de Berner Sennenhond. Dankzij hun inspanningen is Laska nu herstellend van de operatie en haar beroerde leven tot nog toe. De Hondenbescherming is blij dat zij in financieel opzicht een bijdrage heeft kunnen leveren aan het herstel van Laska en wenst haar en haar nieuwe eigenaren een heel gelukkig leven toe.

Terug naar nieuwsoverzicht