Hondenbescherming waarschuwt dat niet elke hond kan zwemmen

11 april 2012

Momenteel is op internet een filmpje populair waarin een Retriever haar pup uit het water haalt. Op het filmpje is niet duidelijk te zien hoe de pup in het water terecht is gekomen. Echter omdat de filmers zelf geen poging doen de pup te helpen, lijkt het waarschijnlijk dat het hen te doen is geweest om een ‘leuk’ filmpje te maken. Voor de betrokken honden geenszins een leuke ervaring!

De Hondenbescherming wil graag waarschuwen dat:
- Pups soms kunnen verdrinken omdat ze onvoldoende instinct of kracht hebben om zich boven water te houden. Er zijn zelfs gevallen bekend van pups die in een relatief kleine laag water zijn verdronken.
- Niet elke hond kan zwemmen. Zware honden en vierkant gebouwde honden kunnen door hun bouw soms onvoldoende goed hun hoofd boven water houden.
- Het in het water gooien van een hond, voor de hond niet alleen onplezierig is, maar bij sommige dieren een levenslange angst voor water kan veroorzaken.

Wanneer het weer wat warmer wordt, plaatsen we op deze website een artikel over zwemmen met je hond, houd de site dus in de gaten!

Terug naar nieuwsoverzicht