Malafide fok herkennen is pupleed voorkomen

13 maart 2012

Als koper van een pup bepaalt u of u malafide fokkerij wilt steunen of niet. Wanneer u een pup bij de verkeerde fokker koopt, houdt u deze zeer dieronvriendelijke industrie in stand. Weiger dit dus ook resoluut en help anderen malafide fokkers te herkennen.

Waarom is het belangrijk bij een betrouwbare fokker te kopen? Bekijk daarover dit filmpje: 

Waarom een FAIRPUP?

Hoe herkent u een malafide fokker? Ga meteen naar fairpup.nl

Of bekijk het filmpje

Vijf herkenningspunten.

1. De fokker heeft honden op ‘voorraad’. U kunt de hond van uw keus binnen enkele dagen of weken ophalen. De fokker verkoopt vaak ook meerdere typen of rassen.

2. U mag de pups niet in hun verblijf zien. De pups worden naar een ontvangstruimte gebracht of zelfs aan huis. De moederhond is niet aanwezig bij de pups of u krijgt deze alleen na aandringen te zien.

3. De pups worden niet in huiselijke kring grootgebracht, maar in bijvoorbeeld een schuur.

4. De pups zijn niet schoon of ogen zelfs niet fit, zijn angstig, sloom of lusteloos.

5. Er worden u geen kritische vragen gesteld als toekomstige eigenaar. Er wordt niet gecheckt of u de hond een goed thuis gaat bieden. Wel kan er worden aangedrongen dat u snel beslist omdat er meer ‘gegadigden’ zijn of een korting bedingen als u de pup meteen meeneemt.

Een malafide fokker kan zich professioneel, bekwaam en netjes opstellen. Omdat er veel geld in de handel omgaat, kunnen ze een prachtige ontvangstlocatie hebben. Een mooi verhaal hoort bij hun verkooptechnieken. Toch is een malafide handelaar makkelijk te herkennen.

Kies bewust voor een hond en kies uw hond bewust. Download de FAIRPUP-CHECK als u voor een pup kiest of iemand kent die deze keuze overweegt.

Terug naar nieuwsoverzicht