Opvang oudere honden

De seniorenopvang is een uniek project van de Hondenbescherming om bejaarde honden een prettige oude dag te bezorgen. Kan een oudere hond niet meer bij zijn eigenaar blijven? Bijvoorbeeld omdat deze verhuist naar een verzorgingstehuis waar honden niet zijn toegestaan? Dan kan de hond in de seniorenopvang worden geplaatst.

Senior Simba

De honden worden hier in huiskamerachtige situaties opgevangen en leven er in groepen. Continue uitloop naar buiten, gecombineerd met wandelingen die door vrijwilligers en personeel worden verzorgd, maken dat de viervoeters er kunnen genieten van hun oude dag. Ondanks hun hoge leeftijd komt het regelmatig voor dat een hond bij een nieuwe eigenaar wordt geplaatst. Wanneer dit niet gebeurt, mag de hond tot aan zijn dood in de seniorenopvang blijven.

Het dagelijks leven in de opvang

Bekijk de video's over de opvang en de honden door op onderstaande links te klikken:
De seniorenopvang in beeld
Honden in de opvang doen een zoekspel

Hersenwerk voor (oudere) honden

Hersenwerk voor honden met de oudjes

Op bovenstaande foto ziet u twee van onze oudere honden in actie bij Hersenwerkvoorhonden.nl. Deze oudjes hebben vanuit de opvang een nieuw - eigen - thuis gevonden. Op de open dag van 2012 zijn ze teruggekomen voor een fantastische workshop van Hersenwerkvoorhonden.nl. Ze bewijzen daarmee dat je nooit te oud bent om te leren of om lol te hebben!

Andere informatie over de opvang

Wilt u helpen de opvang van oudere honden mogelijk te maken? Word dan adoptant!

Wilt u zien welke honden uit de opvang momenteel een nieuwe eigenaar zoeken? U vindt ze op de pagina Een oudere hond opnemen

Heeft u een oudere hond waarvoor u niet langer kunt zorgen, mail ons dan: info@hondenbescherming.nl. Of bel naar: 070-3388538 (maandag t/m donderdag van 9.30 tot 14.30)

Cocker Toby