Educatief en Wijkgericht eigen kracht project

Vanaf 2016 start de Koninklijke Hondenbescherming twee nieuwe projecten, naar voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk. 

In onze samenleving zijn veel verantwoorde en liefhebbende hondenbazen. Helaas zijn er ook mensen die geen hondenliefhebber zijn, maar wel een hond nemen. Vaak op verkeerde gronden en met een verkeerd beeld in hun hoofd van hoe het is om een hond te houden. Als de hond er eenmaal is, gaat het mis, soms heel erg mis. Wat veel hondenleed tot gevolg heeft. Die mensen bereiken we met traditionele voorlichting nog te weinig. Dat kan zo niet langer.

De Koninklijke Hondenbescherming trekt daarom de stoute schoenen aan. Zij gaat de komende tijd twee activiteiten starten die in het Verenigd Koninkrijk hun waarde hebben bewezen: een educatief project voor jongeren van lagere opleidingsniveaus en een project speciaal voor aandachtswijken. Zo hoopt ze misstanden met honden voordat ze ontstaan, of als ze net ontstaan, in de kiem te smoren.

Dat is beter voor de hond, de samenleving en de hondenbezitter. Uiteraard starten we met onderzoek en pilots, om te zorgen dat het voorbeeld uit de VK goed past op onze samenleving. 

Weten hoe het verloopt? Lees hier de updates: 

Educatief project: https://hondenbescherming.nl/nieuws/2016/03/02/naar-een-goed-doordachte-aanschaf/

Wijkgericht project: https://hondenbescherming.nl/nieuws/2016/06/02/hondproblematiek-onder-de-loep-leeuwarden/