Nalaten

Ook na uw overlijden kunt u voor honden iets betekenen. Het opstellen van een testament is vaak een emotioneel en ingewikkeld karwei. De Koninklijke Hondenbescherming heeft een brochure uitgegeven die u helpt bij het nemen van de noodzakelijke beslissingen. Download direct de brochure. (933,6 KB) Of lees hieronder meer…

Ik wil nalaten

Teckel zit in herfstbladeren

Ook na uw overlijden, kunt u de Koninklijke Hondenbescherming steunen. Dit kunt u doen door de Hondenbescherming te benoemen als erfgenaam of legataris in uw testament. Omdat de Koninklijke Hondenbescherming door de belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling, betalen wij geen erfbelasting. Daardoor kan uw nalatenschap voor 100% ten goede komen aan de doelstellingen van de Hondenbescherming.

Hondenbescherming als erfgenaam

Het is mogelijk om de Koninklijke Hondenbescherming bij testament te benoemen tot (mede)erfgenaam. De Hondenbescherming ontvangt dan een bepaald percentage van uw nalatenschap. U bepaalt natuurlijk zelf welk percentage u aan elk van de erfgenamen wilt nalaten.

Hondenbescherming als legataris 

Middels een legaat kunt u een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed aan de Hondenbescherming nalaten.

Om een testament te maken moet u naar een notaris. Hij kan u precies vertellen hoe uw wensen geregeld kunnen worden. Zoek hier een notaris in uw buurt.

Sint Bernhard geeft poot

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

De Koninklijke Hondenbescherming is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI
Deze status betekent dat:

Download ANBI verklaring (203,1 KB)

Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Dhr. R. Fatehmohamed. Telefonisch is hij bereikbaar via 070 -3388538 op maandag tot en met donderdag van 9.30 - 14.30 uur.

Meer lezen kan ook in de brochure over nalaten (933,6 KB) .

Boxer