Geld geven

De Koninklijke Hondenbescherming ontvangt geen subsidie van de overheid en is dus afhankelijk van giften. Uw gift maakt het verschil voor de honden…

Husky

Uw hulp aan de honden

Een gift overmaken kan via IBAN: NL 76 INGB 0000 1301 84 (BIC: INGBNL2A) t.n.v. Koninklijke Hondenbescherming in Den Haag. U kunt ook op andere wijzen doneren. Bijvoorbeeld door periodiek te schenken met belastingvoordeel. Of u kunt uw VVV Cadeaubon doneren. Hierover leest u meer onderaan deze pagina. Het is zelfs mogelijk om aan een specifieke activiteit geld te geven, zoals aan de opvang voor oudere honden.

Geven aan honden met belastingvoordeel

Het vergroten van het welzijn van honden is een kwestie van lange adem. Stap voor stap bereiken we vooruitgang voor de dieren. Met uw hulp! Met een periodieke gift helpt u de honden over een langere periode. Bovendien is uw gift meer waard doordat u van maximaal belastingvoordeel profiteert.

Stel, u zit in het 42% belastingtarief en u schenkt € 75 per jaar. U krijgt dan € 31 terug van de Belastingdienst. Met een periodieke gift kunt u ook uw bijdrage aan de Hondenbescherming verhogen naar € 130 per jaar. U krijgt dan € 55 terug van de Belastingdienst en netto betaalt u nog steeds € 75 per jaar. Bereken uw belastingvoordeel met de schenkcalculator. Zo kunt u precies zien voor welk bedrag u een periodieke gift wilt doen.

Golden geeft poot

Hoe kan ik periodiek schenken?

Dit kan per Onderhandse Verklaring. Vul uw gegevens in op de 'Overeenkomst Periodieke Gift van de Belastingsdienst'.

Gebruikt u hiervoor ook de betalingsvolmacht. Uw volmachten wordt wettelijk als u beide volmachten print, ondertekent en samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs opstuurt naar: Koninklijke Hondenbescherming, Antwoordnummer 1057, 2508 WB Den Haag.

Als u liever per notariële akte uw schenking wilt doen, dan kunt u dit regelen bij uw notaris of via de makkelijke service van Schenkservice.

De kosten voor administratieve afhandeling van een Onderhandse Verklaring neemt de Koninklijke Hondenbescherming voor haar rekening. Hiervoor geldt een minimum schenkingsbedrag van € 50 per jaar. Bij een periodieke gift vanaf € 150 per jaar via een Notariële akte neemt de Koninklijke Hondenbescherming de notariskosten voor haar rekening.

Samen verder komen Lilian van Doorne (1971) schenkt periodiek.
“Meer belastinggeld terug met een periodieke gift! Begin dit jaar heb ik mijn jaarlijkse donatie omgezet naar een Periodieke Gift, omdat ik dit kan opvoeren bij de belasting en een deel van het geld terugkrijg. Daarom heb ik mijn gift verhoogd waardoor de Koninklijke Hondenbescherming meer geld ontvangt. Het belastingvoordeel gun ik aan het werk voor hondenwelzijn, terwijl ik hetzelfde betaal als voorheen. Het was een kleine moeite om het formulier in te vullen en op te sturen. Voor de Koninklijke Hondenbescherming een grote steun in haar structurele werk!“

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Koninklijke Hondenbescherming heeft ANBI-status De Koninklijke Hondenbescherming is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat Koninklijke Hondenbescherming geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn giften aan de Koninklijke Hondenbescherming voor u aftrekbaar (binnen de daarvoor geldende regels)VVV Cadeaukaart doneren

VVV Cadeaubon inzetten voor oudere hond U kunt ons ook helpen door uw VVV Cadeaukaart aan onze organisatie te schenken. 
De VVV Cadeaukaarten die we ontvangen, worden ingezet voor de honden in de oudere hondenopvang. Mede namens deze grijze snuiten danken wij u alvast hartelijk voor uw bijdrage!
Meer lezen over de seniorenopvang kan hier: Opvang oudere honden . Of bekijk meteen de video: Seniorenopvang

Om uw VVV Cadeaukaart te doneren aan een goed doel, kunt u deze naar ons antwoordnummer opsturen (Antwoordnummer 1057, 2508WB, Den Haag). Er hoeft dan geen postzegel op de envelop. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Mw. M. Koen. Telefonisch is zij bereikbaar via 070 -3388538 op maandag tot en met donderdag van 9.30 - 14.30 uur.

Terriers op schoot eigenaar

Bij een donatie van meer dan 200 euro per jaar ontvangt u als bedankje een door Digidoek gesponsorde cadeaubon voor een prachtige canvas afdruk van uw eigen foto naar keuze! Kijk op Digidoek.nl voor unieke fotoproducten.