Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Renzo
Geboortejaar: 2008

Renzo is een tien jaar oude gecastreerde Border Colliereu. Een driekleurige. Hij is vanuit een asiel bij ons terechtgekomen omdat zijn oude eigenaar zelfmoord heeft gepleegd.
Renzo’s achterhand is weinig bespierd en stram. Hij is dol op speeltjes en zou daar graag achteraan sjeezen maar een nieuwe eigenaar wordt dat sterk afgeraden vanwege zijn stramme achterhand. Het is een wat onzekere, gespannen hond die behoefte heeft aan duidelijkheid. Hij zou slecht alleen kunnen zijn en ook de neiging hebben uit te vallen naar andere honden. Renzo woont sinds 11 oktober 2018 in het seniorenhuis en toont zich van goede wil maar loopt op eieren omdat hij zo hard zijn best doet om te begrijpen wat iedereen om hem heen van hem verwacht terwijl er zoveel veranderd is in zijn leven. Ik hoop dat er vlot iemand komen zal die hem een veilige plek kan geven, een rustige plek waar hij in eerste instantie weinig hoeft en hem bij de poot neemt om stapje voor stapje samen de wereld opnieuw te verkennen. Een leven in een druk en dynamisch gezin past hem niet, op dit moment in zijn leven althans. Renzo heeft grote behoefte aan een begripvolle eigenaar die evenwicht weet te brengen tussen ‘met rust laten’ en ‘leiding nemen’. Die eigenaren zijn er, meld je dus gaarne voor stressy Renzo.

Cindy
Geboortejaar: 2006

Cindy is een kleine terrierkruising, ze werd afgelopen zomer twaalf jaar oud. Het is een welgemanierd hondje dat vol vertrouwen en open in het leven staat. Haar eigenaren en zij hadden het prima voor elkaar met z’n drietjes. Cindy kon los met ze meelopen en sliep ’s nachts bij hen boven, ze ging graag mee op ritjes met de auto en kon het met iedereen, buurthonden, vrienden, familie inclusief kleinkinderen prima vinden.
Toen echter haar eigenaren beide steeds verder kwamen in het dementeringsproces werd op een droeve dag besloten dat Cindy en zij onafhankelijk van elkaar verder moesten. Haar eigenaren werden opgenomen en Cindy verhuisde naar een zoon. Deze zoon had in zijn leven geen plek voor een hond en daarom verhuisde ze naar het seniorenhuis van de Koninklijke Hondenbescherming.
Cindy is recent geopereerd aan blaasstenen en haar gebit is gesaneerd en met een dag of wat zal ze herplaatsbaar zijn. Het is een hondje dat haar leven lang al last heeft van haar rechterheup, die ontziet ze ook tijdens het lopen en ze zit graag. Verwacht dus niet van haar dat ze lang wandelen leuk vindt. Cindy is gezellig en aaibaar maar staat ook, figuurlijk dan, met alle vier de pootjes stevig in de wereld. Zij laat zich niet gek maken. Ze heeft een guitig koppie en is een lotje uit de loterij.

Esco
Geboortejaar: 2006

Deze wolfsgrauwe Duitse herderreu heet Esco. Hij is elf jaar oud en woonde samen met zijn verstandelijk beperkte eigenaar en diens vader. Toen vader kortgeleden overleed kon de zoon niet zelfstandig blijven wonen en verhuisde naar een woongroep. Esco kon niet met hem mee en zo kwam hij bij ons terecht. Het is een vocale hond, zoals veel Duitse herders dat zijn. Hij is alert op zijn omgeving en bemoeit zich graag overal mee. Geluiden en gebaren die hij niet direct thuis kan brengen, bekijkt hij met een bezorgde blik. Hij houdt passanten nauwlettend in de gaten, hij is niet onvriendelijk maar nieuwe eigenaren zullen hem moeten begeleiden in contact met vreemden. In zijn afstandspapieren staat bijvoorbeeld dat hij zich beschermend opstelt voor eigen baas maar dat hij bij normaal gedrag wel kennis komt maken. Hij is een tikkeltje lomp, in het eerste contact met andere honden is hij intimiderend, want druk, blafferig en direct naderend. Tegenover bekende honden van zijn oude familie stelde hij zich netjes op. Hij luistert goed en heeft pakwerktraining gedaan in het verleden. Het is een serieuze hond met serieuze taken, een echte Duitse herder. Hij is nog behoorlijk fit maar uren lopen en sporten is niet meer aan de orde.

Udo
Geboortejaar: 2003 (?)

Udo is een echte black beauty. Met zijn glimmende zwarte vacht en de grijze haren op zijn snuit is het een knappe verschijning. Hij is binnengebracht als Labrador maar hij is slanker en sierlijker dan Labradors over het algemeen zijn. Hij woonde samen met zijn 82 jarige eigenaresse in Rotterdam op een appartement. Op een kwade dag werd zij ernstig ziek en werd door de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Haar trouwe hond Udo bleef alleen achter. Na verloop van tijd heeft hij zich kenbaar gemaakt door aanhoudend blaffen en vanwege dit geblaf is hij uit huis bevrijd door de politie en overgebracht naar een opvanglokatie in de regio. Een buurtgenote heeft de verantwoordelijkheid voor Udo overgenomen en geregeld dat hij naar de Oude Kwispelaar kon worden overgebracht.

Udo is een rustige, verstandige hond. Het is geen doldrieste allemansvriend. Hij zou 15 jaar oud zijn maar dat durf ik te betwijfelen. Ik vermoed dat hij jonger is dan dat. Tijdens de fotosessie lijkt hij met zijn gedachten elders te zijn. Hij tuurt in de verte en wordt alerter zodra er een auto aan de horizon verschijnt. Udo is een hond die je er makkelijk bij kunt hebben, hij zal alleen wat tijd nodig hebben om zich aan een nieuwe baas te binden. 

Zazou
Geboortejaar: 2005

Zazou is een zelfverzekerd Jack Russelachtig dametje van twaalf jaar oud. Het is een oud hondje in een prima conditie die pienter de wereld inkijkt en de dagen beslist niet moe is. Nadat haar eerste gezin emigreerde kwam ze terecht bij haar tweede adres, een jong koppel. Drie jaar terug kwam daar een kindje en dat ging op zichzelf heel erg goed. Toch bleek de zorg voor hond en gezin lastig te combineren en daarom werd afstand van Zazou gedaan.

Zazou woont nog maar net bij ons maar ze is startklaar om haar leven op een nieuwe plek voort te zetten. Het is een welhaast ideaal hondje, als je van een klein maar alert en pienter hondje houdt met een behoorlijk ego. Zazou is vriendelijk naar mensen, ze ging vaak naar een hondenopvang en was daar samen met andere honden, dat ging goed alhoewel ze bij erg grote honden wel een beetje afwachtend was. Ze is speels, kan mee in de auto, kon een uur of acht alleen zijn en is behoorlijk waaks.

Daan
Geboortejaar: 2006

Daan is een eerste klas Joris Goedbloed en hij werd in februari dit jaar 12 jaar oud.
Het is zo’n hond waarvan ik me afvraag hoe het komt dat ze zo makkelijk zijn, zo stabiel en zachtaardig, zo vol vertrouwen maar ook met inmiddels berusting in hun lot. Deze Golden Retrieverreu woonde zijn hele leven in de Amsterdamse binnenstad op een bovenwoning. Zijn oudere eigenaresse meldde ons dat zij afstand van Daan moest doen omdat hij de trap niet meer op kon vanwege zijn zwakke achterhand. Daan verhuisde naar het seniorenhuis en die zwakke achterhand was niets te veel gezegd, bleek bij binnenkomst.
Daan is allesbehalve een fitte oude hond. Zijn achterhand is beroerd en hem mee uit wandelen nemen, dat gaat niet meer. Logischerwijs ligt hij liever dan dat hij staat. Hij is graag onder de mensen en overdag verblijven hij en zijn nieuwe vriendinnetje, seniortje Shadow samen op kantoor in het seniorenhuis. Samen delen zij ’s nachts een kamer in paviljoen ‘de Oude Kwispelaar’.
We realiseren ons terdege dat Daans dagen geteld zijn en toch doen we een poging nog iemand voor hem te vinden die hem nog een paar weken, misschien zelfs maanden flink verwennen zal. Een heel druk gezin is vast te vermoeiend voor hem, alhoewel hij aandacht, knuffels en mensen en andere dieren in zijn directe nabijheid wel erg kan waarderen.
Mochten we niemand vinden, dan gaan wij ons uiterste best doen hem zo prettig mogelijk naar zijn einde der dagen te begeleiden maar een eigen plek met eigen mensen, dat gunnen we hem ook.

Loekie
Geboortejaar: 2006

Teddy is een Maltezerreutje van 11 jaar oud en Loekie een Maltezerreutje van 10 jaar. Loekie is gecastreerd en Teddy is intact. De kleine heertjes woonden met hun eigenaar, diens geestelijk gehandicapte broer en een aantal andere jongere Maltezers in een woning. Toen hun eigenaar ziek werd en duidelijk werd dat hij niet meer thuis kwam, is de broer naar een woonvoorziening verhuisd. De jonge Maltezers zijn herplaatst en de twee oudsten, Teddy en Loekie via bemiddeling van de Maltezer Vereniging Nederland naar het seniorenhuis gekomen. Deze vereniging heeft ook de benodigde kosten voor haar rekening genomen.

Loekie is een wat te dik hondje dat op zijn hele lijfje tumoren had zitten, deze zijn in het seniorenhuis allemaal verwijderd en ook zijn gebit was hard toe aan een opknapbeurt. Hij doet wat schichtig aan in het eerste contact maar laat zich probleemloos aanhalen.

Teddy is een hondje dat goed op gewicht is. Ook zijn gebit moest nadrukkelijk worden schoongemaakt en er zijn elementen verwijderd. Teddy lijkt wat dapperder maar ook minder aanhankelijk. Hij loopt nog heel makkelijk mee.
Het lijken beide heel sociaalvaardige hondjes met andere -kleine- honden maar zijn verder niet veel gewend.

Interesse in Loekie? Neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Teddy
Geboortejaar: 2007

Teddy is een Maltezerreutje van 11 jaar oud en Loekie een Maltezerreutje van 10 jaar. Loekie is gecastreerd en Teddy is intact. De kleine heertjes woonden met hun eigenaar, diens geestelijk gehandicapte broer en een aantal andere jongere Maltezers in een woning. Toen hun eigenaar ziek werd en duidelijk werd dat hij niet meer thuis kwam, is de broer naar een woonvoorziening verhuisd. De jonge Maltezers zijn herplaatst en de twee oudsten, Teddy en Loekie via bemiddeling van de Maltezer Vereniging Nederland naar het seniorenhuis gekomen. Deze vereniging heeft ook de benodigde kosten voor haar rekening genomen.

Loekie is een wat te dik hondje dat op zijn hele lijfje tumoren had zitten, deze zijn in het seniorenhuis allemaal verwijderd en ook zijn gebit was hard toe aan een opknapbeurt. Hij doet wat schichtig aan in het eerste contact maar laat zich probleemloos aanhalen.

Teddy is een hondje dat goed op gewicht is. Ook zijn gebit moest nadrukkelijk worden schoongemaakt en er zijn elementen verwijderd. Teddy lijkt wat dapperder maar ook minder aanhankelijk. Hij loopt nog heel makkelijk mee.
Het lijken beide heel sociaalvaardige hondjes met andere -kleine- honden maar zijn verder niet veel gewend.

Interesse in Teddy? Neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Shadow
Geboortejaar: 2007

Shadow is een Boerenfoxteefje van 10 jaar oud. Shadow’s eigenaar is overleden waardoor zijn vrouw die dementerend is niet thuis kon blijven wonen. Zij is naar een verzorgingshuis overgebracht en hun hondje Shadow bleef in huis achter, alleen.
De familie kon haar niet opvangen en zo kwam het dat ze in de Oude Kwispelaar kwam wonen. Shadow woonde sinds puppytijd bij haar baasjes, ze kwam van een nestje dat de buren hadden.
Ze is er nog maar net en we moeten naar nog beter leren kennen maar het lijkt een wat bescheiden hondje dat goed luistert en makkelijk meedraait in een huishouden. Ze heeft een deel van haar leven samengeleefd met een Boomerachtig hondje.
Op 19 september bezocht ik Shadow en het is een krachtig gebouwd teefje dat snel schrikt en niet erg zeker is van haar zaak. Ze stelt zich naar mensen toe erg deemoedig op. Stiekem is ze nieuwsgierig en als ze de tijd en het vertrouwen krijgt, kruipt ze vast uit haar schulp. Het kan nog best eens een verrassingshondje worden qua karakter. Ze is veel te zwaar op het moment maar is verder fit.

Wanneer u interesse heeft in Shadow, neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Abby
Geboortejaar: 2008

Abby is een zwarte kruising die oorspronkelijk uit Bulgarije zou komen en als Labrador is aangeschaft. Ze is 10 jaar oud en kwam bij ons wonen nadat haar eigenaresse is overleden. Abby is niet veel gewend en heeft een uitgesproken hekel aan autorijden. Ze leefde alleen met haar bazin en werd altijd aangelijnd uitgelaten. Ze kon een paar uur alleen thuis zijn en is blij en vrolijk naar mensen toe. Met de buurkinderen kon ze het ook goed vinden. Ze is dol op eten en heeft de neiging snel dik te worden.

Ik bezocht haar op 19 september en trof Abby in de administratiekamer. Abby kan er niet goed tegen zonder menselijk gezelschap te zijn in het hondenpaviljoen en dus mag ze overdag bij de mensen zijn. Of ze dus goed alleen kan zijn, valt nog te bezien. Tijdens de wandeling gedraagt ze zich meer als een herder dan als een Labrador. Abby is een hond die veel steun zoekt bij haar verzorgers, ze is wat onzeker en wil graag horen dat het goed is. Ze trekt aan de lijn en is dan behoorlijk sterk. Ze is veel te zwaar en moet nodig afvallen. Ze hunkert naar rust en gezelschap en weet op het moment niet zo goed waar ze het zoeken moet. Ze heeft manipulatieve trekjes waar een volgend baasje op bedacht moet zijn. Zo heeft ze in de opvang de mensen zo ver dat ze haar met de hand voeren.
Begrijpelijk, ze heeft iets slachtofferigs over zich waar ze prima mee weet te spelen.
Een slimme dame, een overlever maar leren wat meer op eigen benen te staan zou goed voor haar zijn.

Wanneer u interesse heeft in Abby, neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl