Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Goldy - gereserveerd
Geboortejaar: 2007

Goldy was gezinshond en heeft die rol met veel plezier vervuld. Zijn stamboomnaam is ‘Binky de Heicopper’. Hij is heel gehoorzaam en braaf, een tikkie dovig dus oogcontact is nodig voor hem wil hij je aanwijzingen op kunnen volgen. Het is een makkelijke hond die het met grote en kleine mensen en alle andere dieren goed kan vinden. Hij heeft iets verlegens over zich en is zeer gesteld op gezelschap. Nadat de dochter, die formeel zijn eigenaar was, ging studeren een paar jaar terug, verbleef Goldy overdag in zijn eentje in de tuin. Dit ging goed maar de laatste tijd protesteerde hij hiertegen door te blaffen. De dochter kwam ieder weekend weer thuis om met Goldy te zijn maar doordeweeks was hij grotendeels alleen. Zijn eigenaren verzochten ons daarom een geschiktere plek voor hem te zoeken. Goldy is wat te zwaar en lang lopen kan hij niet op het moment. Van water houdt deze 12 jaar oude Goldenreu niet. Het is een ware Joris Goedbloed en hij hunkert naar een plek met een boel aandacht.

Pep
Geboortejaar: 2008

Pep is elf jaar oud. Het is een reu en zeer krachtig gebouwd. Het is een Labradorachtige hond maar er zou best wel eens wat Dogachtigs, Newfoundlander bijvoorbeeld in kunnen zitten.
Ondanks zijn grootte en gewicht waardoor hij best indruk zou kunnen maken, is gebleken dat hij allesbehalve waaks is. Toen er op een kwade dag ingebroken werd op zijn vorige adres, verstopte hij zich en verroerde zich niet. Het is een intens lieve hond en er is altijd zielsveel van hem gehouden. De reden van afstand is gelegen in het feit dat hij geen trap -meer- kan lopen. Peps achterhand is slecht en het is belangrijk dat hij geregeld met enig beleid, beweegt. Echt inspannend kunnen zijn wandelingen niet meer zijn. Tijdens zijn wandelingen neemt Pep graag zijn eigen riem in de bek. Pep leefde samen met drie katten en kan het in het seniorenhuis ook met de andere honden goed vinden. Een heel grote fysiek oude hond met een hart van goud.

Suus - geplaatst
Geboortejaar: 2008

Suus is een heel klein Teckeltje, een teefje van 11 jaar oud. Het is een voormalig fokteefje en heeft weinig van de wereld gezien. Ze is dan ook wat angstig en kan behoorlijk keffen in situaties die ze niet vertrouwt. Nadat ze een aantal nestjes gehad had is ze geplaatst bij een eigenaresse die verhuizen gaat van een vrijstaande woning naar een appartement. Ze vermoedde dat Suus daar slecht zou wennen en dat haar gekef problemen zou opleveren.
Suus is zachtaardig, heeft een goede conditie en doet eigenlijk helemaal niet oud aan. Kinderen vindt ze eng maar ze zal er van weglopen. Suus is graag buiten en vindt ook autorijden leuk.

Tender - geplaatst
Geboortejaar: 2008

Deze 11 jaar oude Golden Retrieverteef heet Tender. Deze naam past uitstekend bij haar. Tender is een en al zachtheid. Tender heeft altijd samengeleefd met twee andere Retrievers. Deze twee zijn overleden. Tenders eigenaar is ziek vandaar dat ze recentelijk naar het seniorenhuis is overgebracht.
Als gezinshond met andere honden, paarden, kinderen en veel aanloop deed ze het prima. Ze is als rechtgeaarde Golden dol op water en modderplassen. Ze kan goed loslopen maar loopt ook makkelijk en zonder trekken mee aan de lijn. Tender zou het uitstekend doen in een gezin met kinderen, ze is ook nog fit genoeg om lekker mee op stap te gaan.

Rex
Geboortejaar: 2007

Dit is Rex. Een veertien jaar oude Mechelaarreu. Dat het leven hem niet mee heeft gezeten is hem aan te zien. Zo is hij ooit aangereden door een auto en zijn linkerheup heeft toen een forse tik gehad. Ook zijn linkeroor is gehavend door een onfortuinlijke ontmoeting met een Pitbull.
Rex en zijn eigenaar waren op elkaar aangewezen en beschikten niet altijd over een vaste woon- en verblijfplaats. Toen er na jaren uiteindelijk hulp voor meneer kwam, was daar 1 voorwaarde, hij moest afstand doen van Rex. Rex heeft een tijdje in een pension gewoond voordat hij recentelijk verhuisde naar het seniorenhuis. Ondanks zijn heftige levensgeschiedenis is Rex een lieverd. Hij is wel wat nerveuzig en gromt tegen mensen onder invloed. Onbemande mobiele tefeloons in zijn buurt worden ingepikt en op zijn slaapplek neergelegd. Rex is veel op zichzelf aangewezen geweest. Hij verdient het om de laatste jaren die hij nog heeft uit de zorgen te zijn en een warme, veilige plek te hebben met mensen die hem niets dan goeds wensen.

Chica
Geboortejaar: 2009

Chica is een Mechelse herder. Een teef van 10,5 jaar oud. Het is een zeer fitte hond en oogt beslist niet als tienjarige. Er is afstand van haar gedaan omdat ze niet meer alleen kon zijn en omdat er een baby in het gezin is gekomen. Chica zou dol zijn op water en gehoorzaamt vlot en makkelijk.
Ze is zeer alert en iets wantrouwend. Ze benadert onbekende mensen en honden met veel spanning in haar lijf en erg direct en komt daardoor wat intimiderend over. Zodra ze bekend is met ze ontspant ze en is ze vriendelijk in de omgang. Ze loopt haar wandelingen veelal samen met Mechelaar Rex en zij gaan ontspannen doch niet echt vriendschappelijk met elkaar om. Chica is sterk, trekt aan de lijn en springt tegen mensen op. Mechelaarliefhebbers die niet meer aan een jonkie willen beginnen maar wel plek en zin hebben voor en in een oudere Mecheldame met pit, dan is Chica beslist een bezoek waard.  

Spikkel
Geboortejaar: 2008

Spikkel is een gecastreerde reu, een elf jaar oude sportman wiens staartje zelden stil staat. Het zou een kruising zijn tussen een Dalmatische Hond en een Labrador. Hij heeft een atletisch en strak lichaam met glimmende zwarte vacht. Hij is ook nog energiek zat. Spikkels eigenaar vertrouwde hem niet met hun baby in de kruipleeftijd. Dit kwam als verrassing voor ze omdat hij verder altijd goed met kinderen overweg kon.
Spikkel heeft tot voor 2 jaar samengewoond met een Beagle en is een landelijke woonomgeving gewend. Hij is redelijk gehoorzaam, enthousiast en opgewekt en is dol op rennen en apporteren. 

Bruno
Geboortejaar: 2007

Ieders favoriet en een slijmbal eersteklas, dat is Bruno, een mannelijke Appenzeller Sennenhond op leeftijd. Hij is van de zomer zwervend aangetroffen en we weten dus niet wat zijn leeftijd is. Dat hij beslist niet meer de jongste is, dat is wel duidelijk te zien. Bij binnenkomst had hij een vieze vacht, een slecht gebit en een merkwaardig gangwerk, zeer onregelmatig en bijna atactisch. Wel was hij vrolijk, zeer mensgericht, verzot op aandacht en ….. luidruchtig.
Hij is opgekalefaterd, heeft een gebitsreiniging gehad en er zijn röntgenfoto’s gemaakt van zijn rug en achterhand. Hieruit blijkt dat zijn bekken scheef staat en dat er slijtage zichtbaar is. Vermoedelijk ontstaan door trauma (een auto-ongeluk zou goed kunnen).
Bruno zal geen -grote- wandelingen meer kunnen maken maar het is ook niet zo dat hij alleen maar dagen in zijn mand ligt, integendeel! Hij scharrelt graag rond in zijn buitenverblijf en hoopt op bezoek, het liefst menselijk bezoek waar hij lekker tegen kan gaan aanhangen zodat ze hem aaien en kroelen en aaien……. Hij heeft geen bezwaar tegen andere honden, hij wil toch alleen maar wat mensen. Hij hoort zichzelf graag blaffen en is eigenlijk best een dramkont maar met zijn wankele wiebelkont en schaamteloos genietende wijd open bek is hij onweerstaanbaar.