Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Tess
Geboortejaar: 2003

Met grote spoed zoeken wij voor de oudste bewoner van de ‘Oude Kwispelaar’ een nieuw adres waar ze haar laatste weken of maanden vertroeteld gaat worden.
Tess is een 15 jaar oude langharige Duitse Staande teef. Tess woont sinds 11 juni bij ons en heeft het niet makkelijk. Ze heeft altijd een huis en erf tot haar beschikking gehad, haar eigenaresse ging verhuizen naar een appartement en kon Tess niet meenemen.
Tess is doof en is wisselend afwezig en in de war, contact krijgen met haar dan is moeilijk. Het volgende moment echter is ze er weer helemaal bij en komt vrolijk naar je toe.
Buiten kijf staat dat Tess een en al vriendelijkheid is. Ze is in basis een blije en intens lieve hond die het verdient heel snel weer deel uit te maken van een liefhebbend gezin.
Wie komt Tess halen?
Serieuze interesse: www.dierentehuisdenbosch.nl

Blayca
Geboortejaar: 2006

Blayca is een middelgroot bastaardteefje van 12 jaar oud. Haar eigenaar heeft met veel verdriet afscheid van haar gedaan. Vanwege een woninguitzetting kon hij haar en zijn andere 2 honden niet houden. Vanwege Blayca’s leeftijd kon zij terecht in het seniorenhuis.
Het is een hondje dat veel aandacht gewend is, ze vindt het dan ook helemaal niet leuk om achtergelaten te worden. Ze is erg vriendelijk en gehoorzaam en is het liefst bij mensen in de buurt. Blayca is keurig opgevoed en makkelijk en is een ideale metgezel. We verwachten dan ook dat ze heel snel een nieuw thuis vindt.

Balou
Geboortejaar: 2006

En last but not at all least
Maak kennis met Balou. Een flinke zwartwitte kortharige Border Collie reu. Balou is 11 jaar oud. Hij was de hond van een 77 jarige man die getroffen werd door een reeks aan gezondheidsklachten die maakten dat hij meerdere keren achtereen geopereerd moest worden. Hij moest daarom een beroep doen op zijn zoon en diens gezin voor de revalidatieperiodes en de zorg voor zijn hond werd daarbij een probleem. Balou kwam dus bij ons terecht en dat vinden we geen enkel punt. Wát een gezellige en welgemanierde hond. Zodra er een tennisbal tevoorschijn komt, laat hij zien echt een Border Collie te zijn. Hij zakt subiet door zijn benen en probeert de bal te hypnotiseren maar hij geeft de bal graag weer af en hij is fit genoeg om nog een paar keer voorzichtig met de bal te spelen.
Balou loopt prima mee aan de riem, gehoorzaamt graag en vlot en trekt zich niets aan van een herderkruising die hem staat uit te schelden.

Rakker
Geboortejaar: 2005

Een typisch boerenfoxje, onze Rakker. Rakker is een ongecastreerd reutje van 12 jaar oud. Zijn eigenaresse is overleden en de familie zocht contact met ons. Rakker werd omschreven als een lief hondje, dat verwend werd en weinig buiten kwam. Mevrouw brak in 2014 haar heup en was daarna aan huis gebonden en leefde samen met Rakker een eenvoudig bestaan. Ondanks het feit dat Rakker een weinig avontuurlijk leven gewoon is, doet hij het in de opvang prima. Hij dringt zich niet op en stelt zich bescheiden op, we hebben nog niet echt door waar Rakker blij van wordt. Hij is stabiel en maakt zich niet druk. Hij is een tikkie te dik maar dat lijkt, gezien zijn patiëntenkaart, in het verleden vele malen ernstiger geweest te zijn. Hij is fysiek fit en maakt geen oude indruk. We weten van boerenfoxjes dat dat taaie, weinig eisende hondjes zijn en dat ze in goede gezondheid zeer oud kunnen worden. Rakker is een hondje waar een nieuwe baas nog vele jaren plezier van kan hebben.

Tom
Geboortejaar: 2008

Tom is een opvallende alerte hond. Qua uiterlijk op het eerste oog beslist Rottweiler maar hij is fijner van bot en beweegt en reageert vlotter dan -de meeste- Rottweilers. Er zou ook Border Colliebloed door zijn aderen stromen en dat verklaart wellicht zijn vlotte reageren, in zijn uiterlijk zie ik de Border Collie niet.
Tom is 10 jaar oud, loopt goed mee en luistert als een tierelier naar zit en af. Hij schijnt nog meer commando’s onder de knie te hebben maar die hebben we niet uitgeprobeerd. Hij is waakzaam en houdt zijn omgeving goed in de gaten. Hij is verzot op speeltjes maar probeert ze stuk te maken en eenmaal gegeven, blijft gegeven. Terug in zijn verblijf wil hij zijn bal wel ruilen tegen een lekker stuk worst maar hij vindt bezit niet iets om luchtig over te doen, neem dit als nieuwe baas serieus. Hij raakt gespannen van de aanwezigheid van andere honden en kan het alleen met Elvis goed vinden. Hierdoor kan Tom ook niet los lopen, hij schijnt gemakkelijk in conflict te raken met andere honden. Tom is nog fit en hij gaat er graag mee op uit. We proberen Tom samen met zijn vriend Elvis te plaatsen, alhoewel het twee totaal verschillende honden zijn.

Elvis
Geboortejaar: 2009

Elvis leeft! 
De 9 jaar oude Old Englisch Bulldog Elvis is samen met Tom, de Rottweilerkruising naar ons toegebracht nadat hun eigenaresse wegens haar gezondheid niet meer voor ze kon zorgen.
Elvis is een reu, hij had een testikeltumor waardoor we hem noodgedwongen gecastreerd hebben en een kalme hond. Hij is vriendelijk en kan het met iedereen goed vinden. Hij trekt erg aan de lijn, niet continue maar hij kan ineens zo hard trekken dat hij zelfs een volwassen man uit zijn schoenen trekt. Hij luistert alleen naar ‘zit’, soms….. Hem los laten lopen kan niet omdat hij dan zijn eigen plan trekt. Als de vorige eigenaar hem dan terug wilde, zette ze de autodeur open en deed alsof ze wegreed. Hij sprong dan meestal wel in de auto. Elvis is liever lui dan moe en hij besluit geregeld gewoon niet mee te willen. Het is een tank van een hond en dendert overal doorheen. Bij de begroeting ’s ochtends loopt ie Tom straal ondersteboven. Elvis en Tom kunnen het goed samen vinden en we proberen ze in eerste instantie samen te plaatsen. Het zijn wel twee totaal verschillende honden.

Ben
Geboortejaar: 2010

Ben werd samen met zijn hondse maatje naar het asiel gebracht. Bens eigenaar leefde teruggetrokken en had alleen met zijn broer en diens vrouw contact. Toen hij getroffen werd door een hersenbloeding moest hij noodgedwongen afstand doen van zijn beide honden. Bens maatje werd snel geplaatst. Met Ben was medisch gezien het nodige aan de hand. Hij is nu, begin mei 2018, bijna zover om op zoek te gaan naar een nieuw adres.

Het samenleven tussen Ben en zijn vorige baas moet liefdevol geweest zijn. Ben is namelijk zachtaardig en bijzonder gesteld op lichamelijk contact met mensen. Hij is een beetje onwennig naar de wereld maar zoekt steun bij zijn verzorgers en slaat zich er dan goed doorheen. Mijn camera vindt hij maar niks, dat grote starende oog dat hem blijft achtervolgen, hij wordt er zeer ongemakkelijk van. Ben is een reu van nog geen 10, hij is geboren in 2010 maar vanwege zijn slechte algehele conditie hebben we hem toch opgenomen in het seniorenhuis. Het is qua doen en laten een oude heer en zoekt een adres dat bij hem past. Hij is enorm in afmeting en gewicht maar heeft een klein hartje en weinig algemene ontwikkeling. Hij is beslist niet nerveus maar kan vol verwondering hem onbekende situaties gadeslaan. Hoe Ben is met kinderen, katten en onbekende andere honden is allemaal niet bekend. Hij kent ook geen commando’s, vond het ritje in de auto beslist niet prettig. Ben heeft een beetje een luie aard maar wat meer lichaamsbeweging zal hem op termijn beslist goed doen.

Chuckie
Geboortejaar: 2008

Chuckie is een zeer fitte 10 jaar oude sportman. Chuckie houdt van actie en is het liefste de hele dag in touw. Chuckie is een gecastreerde reu, hij is een kruising tussen een herder en iets Staffordachtigs, gezien zijn brede kop. Het is een loeisterke hond die ook maar 1 stand kent en dat is ‘zo snel mogelijk vooruit!’. Netjes aan de lijn lopen lijkt hij nooit geleerd te hebben en hier wordt hij dus ook aan twee lijnen met twee medewerkers uitgelaten. Chuckie schiet snel in de opwinding en gaat dan blaffen. Met andere honden kan hij niet overweg, hij reageert zeer gespannen op ze. Chuckie woonde samen in een gezin met twee kleine kindjes en dat schijnt hij goed gedaan te hebben. Chuckie heeft de potentie een heel fijne hond te zijn, een nieuwe eigenaar gaat echter wel werk aan hem hebben. Hij lijkt weinig begrensd te zijn en hij is zelfzeker genoeg om het leven alleen aan te gaan. Hij heeft niemand nodig om het leuk te hebben, hij zorgt zelf wel voor vertier. Als een nieuwe eigenaar hem echter kan leren dat samenwerken nog veel leuker is dan in je eentje de boel op stelten te zetten, dan krijg je een bijzondere kameraad aan Chuckie. Voor een fysiek sterke eigenaar die zin heeft in een sterk karakter in een oud maar beslist niet versleten lijf, is Chuckie een juiste match.

Nog niet vrij voor adoptie