Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Kimmy
Geboortejaar:2009

Kimmy is een Labrador Retriever uit 2009, een blond teefje. Kimmy’s eigenaresse zorgde tot voor kort, ondanks haar alzheimer en met hulp van haar familie nog zelf voor haar hond. Helaas gooide een herseninfarct definitief roet in het eten en er werd besloten afstand te doen van Kimmy.
Kimmy is een wat te zware hond en ze is weinig beweging gewend. Ze is makkelijk in de omgang en kan het met alle mensen, groot en klein, goed vinden. Ze woonde samen met een kat. Kimmy kan slecht alleen zijn, dat hoefde immers nooit. Volgens de familie kon ze wel even kort thuis blijven als mevrouw een boodschappen deed. In het seniorenhuis schiet ze behoorlijk in de stress als ze geen mensen in haar directe omgeving heeft. Ze deelt bij ons een verblijf met Binky en trekt zich gelukkig wat aan hem op.

Binky
Geboortejaar: 2003

Binky is een Dwergschnauzer in de kleur zwart/zilver. Het is een gecastreerd reutje van vijftien jaar. Zijn stamboomnaam is ‘Binky Pamela van Maifreste’. Binky’s eigenaar is overleden en de kleinkinderen hebben ervoor gezorgd dat opa’s oude hondje naar het seniorenhuis werd gebracht.
Binky is echt een stokoud hondje. Zijn gebit was erg slecht en ook zijn vacht en huid kenden betere tijden. In het seniorenhuis is praktisch zijn hele gebit verwijderd en zijn vacht is heel kort gemaakt. Hij is vriendelijk en trekt graag op met Buddy. Hij is doof maar nog behoorlijk alert op zijn verzorgers.
Hij maakt graag een paar keer per dag een ommetje, echt wandelen zit er niet meer in voor hem. Loslopen kon in zijn eigen omgeving maar je moet hem wel in het oog houden, vooral omdat hij niets meer hoort. Binky leefde samen met een oude man en is nooit veel alleen geweest, autorijden is hij niet gewend en vindt hij een beetje eng.

Bo
Geboortejaar: 2008

Bo is een kruising van allerlei Molosserachtige honden, er zou bloed van de Tosa Inu, de Fila Brasileiro en de Boerboel door zijn aderen stromen. Ook de Akita zou een van zijn voorouders zijn. Bo is een gecastreerde reu van 11 jaar oud en voor dit type hond onwaarschijnlijk goed ter been. Hij was de oogappel van zijn baasje en zijn baasje dat van hem. Bo werd de afgelopen drie jaar vanwege allerhande persoonlijke misère van zijn baas dan weer hier, dan weer daar, soms met zijn baas en soms zonder op diverse plekken ondergebracht. Nu duidelijk is dat dat zwerversbestaan voorlopig niet voorbij is en Bo een dagje ouder wordt, heeft zijn baas besloten zijn ‘Bo de schooier’, zoals Bo’s koosnaam was de kans te geven op een nieuwe eigen plek. Een plek waar hij in alle rust oud mag zijn.
Bo is een kalme hond die het graag goed doet. Hij is niet gesteld op vrijpostigheid en mensen moeten niet zomaar hun hand uitsteken naar hem, hij wil de gelegenheid krijgen op zijn eigen tempo kennis te maken met nieuwe mensen. Zijn gedrag met andere honden is wisselend. Naar zijn eigenaar toe was Bo erg gehoorzaam en hij loopt rustig mee aan de lijn. Dat is voor een hond van bijna 60 kilo natuurlijk een zegen. Bo is een typische Molosser, hij heeft grote hanglippen, zet geen stap te hard, neemt de wereld beschouwend op en neemt alles waar.

Balou
Geboortejaar: 2006

Balou is retour. Drie maanden geleden werd hij vanuit ons seniorenhuis geplaatst bij een gezin met twee puberkinderen. In eerste instantie leek dat allemaal prima te verlopen echter Balou heeft een fascinatie ontwikkeld voor dingen die op de grond liggen. Deze dingen gaat hij bewaken. Het kostte de zoon des huizes vorige week drie kwartier eer hij zijn mobiel weer aan Balou had ontfutseld. Niet iets waar je puberzonen gelukkig mee maakt.
Ook in het seniorenhuis merkten we tijdens het schoonmaken dat hij een dot haren tot de zijne had verklaard. Met een balletje was hij makkelijk af te leiden en het heeft niet tot nadere problemen geleid. Een nieuwe eigenaar van Balou moet zich ervan bewust zijn dat hij met Balou voor een uitermate pientere hond kiest. Een hond die een taak wil, die begrenst moet worden en die je altijd een stap voor moet zijn.

Balou is een flinke zwartwitte kortharige Border Collie reu. Balou is 11 jaar oud. Hij was de hond van een 77 jarige man die getroffen werd door een reeks aan gezondheidsklachten die maakten dat hij meerdere keren achtereen geopereerd moest worden. Hij moest daarom een beroep doen op zijn zoon en diens gezin voor de revalidatieperiodes en de zorg voor zijn hond werd daarbij een probleem. Zodra er een tennisbal tevoorschijn komt, laat hij zien echt een Border Collie te zijn. Hij zakt subiet door zijn benen en probeert de bal te hypnotiseren.
Een sterke, fitte hond nog, geen hond voor een gezin met kleine kinderen maar een hond voor een liefhebber die raadt weet met Balou’s obsessie voor ‘dat wat op de grond ligt’.