Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Wapper
Geboortejaar: 2007

Deze chocoladebruine Labradorreu heet Wapper. Hij is elf jaar oud en hij woont sinds begin december 2018 in het seniorenhuis omdat zijn eigenaar is overleden.
Na diens overlijden is hij in huis genomen door familie maar daar blijven bleek geen haalbare kaart.
Wappers gezondheid is altijd matig geweest maar dat lijkt vooral vanwege slechte verzorging zo te zijn. Wapper woonde alleen met zijn eigenaar en had een tuin ter grote van een voetbalveld tot zijn beschikking. Zijn kortstondige verblijf in een gezin met kinderen heeft hij geweldig gevonden. Hij is dol op aandacht van iedereen en loopt graag met een knuffel in zijn bek door het huis.
Het is een makkelijke hond maar wel enigszins doof en autorijden is niet zijn hobby. Traplopen kan hij niet. Wapper is fysiek niet sterk en een nieuwe eigenaar/gezin zal hier rekening mee moeten houden. Hij is heel gezellig, wil graag veel aandacht en is een doodgoeie ziel.

Balou
Geboortejaar: 2006

Balou is retour. Drie maanden geleden werd hij vanuit ons seniorenhuis geplaatst bij een gezin met twee puberkinderen. In eerste instantie leek dat allemaal prima te verlopen echter Balou heeft een fascinatie ontwikkeld voor dingen die op de grond liggen. Deze dingen gaat hij bewaken. Het kostte de zoon des huizes vorige week drie kwartier eer hij zijn mobiel weer aan Balou had ontfutseld. Niet iets waar je puberzonen gelukkig mee maakt.
Ook in het seniorenhuis merkten we tijdens het schoonmaken dat hij een dot haren tot de zijne had verklaard. Met een balletje was hij makkelijk af te leiden en het heeft niet tot nadere problemen geleid. Een nieuwe eigenaar van Balou moet zich ervan bewust zijn dat hij met Balou voor een uitermate pientere hond kiest. Een hond die een taak wil, die begrenst moet worden en die je altijd een stap voor moet zijn.

Balou is een flinke zwartwitte kortharige Border Collie reu. Balou is 11 jaar oud. Hij was de hond van een 77 jarige man die getroffen werd door een reeks aan gezondheidsklachten die maakten dat hij meerdere keren achtereen geopereerd moest worden. Hij moest daarom een beroep doen op zijn zoon en diens gezin voor de revalidatieperiodes en de zorg voor zijn hond werd daarbij een probleem. Zodra er een tennisbal tevoorschijn komt, laat hij zien echt een Border Collie te zijn. Hij zakt subiet door zijn benen en probeert de bal te hypnotiseren.
Een sterke, fitte hond nog, geen hond voor een gezin met kleine kinderen maar een hond voor een liefhebber die raadt weet met Balou’s obsessie voor ‘dat wat op de grond ligt’.

Udo
Geboortejaar: 2003 (?)

Udo is een echte black beauty. Met zijn glimmende zwarte vacht en de grijze haren op zijn snuit is het een knappe verschijning. Hij is binnengebracht als Labrador maar hij is slanker en sierlijker dan Labradors over het algemeen zijn. Hij woonde samen met zijn 82 jarige eigenaresse in Rotterdam op een appartement. Op een kwade dag werd zij ernstig ziek en werd door de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Haar trouwe hond Udo bleef alleen achter. Na verloop van tijd heeft hij zich kenbaar gemaakt door aanhoudend blaffen en vanwege dit geblaf is hij uit huis bevrijd door de politie en overgebracht naar een opvanglokatie in de regio. Een buurtgenote heeft de verantwoordelijkheid voor Udo overgenomen en geregeld dat hij naar de Oude Kwispelaar kon worden overgebracht.

Udo is een rustige, verstandige hond. Het is geen doldrieste allemansvriend. Hij zou 15 jaar oud zijn maar dat durf ik te betwijfelen. Ik vermoed dat hij jonger is dan dat. Tijdens de fotosessie lijkt hij met zijn gedachten elders te zijn. Hij tuurt in de verte en wordt alerter zodra er een auto aan de horizon verschijnt. Udo is een hond die je er makkelijk bij kunt hebben, hij zal alleen wat tijd nodig hebben om zich aan een nieuwe baas te binden.