Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Flosje
Geboortejaar: 2005

Flosje is een Keeshondje met een prachtige, zachte wit-crème kleurige vacht. Ze is altijd mooi verzorgd en ziet er chique uit. Flosje is 13 jaar oud en woonde met haar baasjes van in de negentig in een huis met tuin. Ze liep nooit aan de lijn en kwam ook niet verder dan de tuin, ze had via het kattenluikje vrije toegang tot de tuin. Flosje is niet veel gewend en stelt zich dan ook wat afwachtend op. Ze is echter beslist geen angstig paniekvogeltje, integendeel zelfs. Ze is wel voorzichtig maar verrassend kwiek en lollig. Ze speelt graag met een balletje, trekt graag een sprintje en nodigt haar uitlater uit samen te rennen. Ze is op het moment wat te dik, ze had de hele dag brokjes staan en at verder nog met de pot mee. Of ze alleen kan zijn, is niet bekend, dat gebeurde nooit en ook contact met kinderen jonger dan twaalf is er nooit geweest. Andere honden kwamen in haar wereld ook niet voor, in het seniorenhuis lijkt ze contact met rustige honden prima te kunnen velen. Flosje is dol op kroelen, opgepakt worden vindt ze minder fijn, ze kan dan wat brommen. Het is geen speelgoedhondje en dat laat ze weten maar een hondje dat als ze eenmaal los is gekomen voor veel leven in de brouwerij kan gaan zorgen.
Interesse in Flosje? Neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Dribbel
Geboortejaar: 2004

Dribbel is een bescheiden, introverte Terrierkruising van een kilo of 12. Hij doet verstandig aan, een hond die de kat uit de boom kijkt maar ondanks zijn hoge leeftijd nog helemaal bij de tijd is. Dribbel is vijftien jaar en een ongecastreerde reu. Hij is niets te dik en heeft een opmerkelijk zachte vacht. Dribbel woonde met zijn bejaarde eigenaresse in een portiekflat met balkonnetjes voor en achter. Hij hoefde zelden tot nooit alleen te zijn, sliep op de slaapkamer van zijn eigenaresse en komt erg graag buiten. Daar kwam het de laatste tijd te weinig van. De zoon van mevrouw nam hem weleens mee en liet hem dan ook loslopen, samen met een groep honden en daar genoot Dribbel van.
Vanwege mevrouws gezondheid werd het zorgen voor Dribbel en met name het lopen met hem steeds lastiger. Dribbel heeft behoefte aan buiten zijn en lichaamsbeweging en werd onrustig van het vele binnen zitten. Besloten werd afstand van hem doen en op zoek te gaan naar een passender thuis voor Dribbel. Het is een makkelijk hondje die een rustige omgeving zoekt.
Interesse in Dribbel? Neem contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Faye
Geboortejaar: 2006

Faye is een Duitse Staande Langhaarteef in de kleur bruin en is 13 jaar oud. Ze komt als package-deal met Billie, het Engelse Cockerteefje van 11 met de naam Billie. Faye en Billie leefden in een gezin met tieners en 3 katten in een huis met een flinke tuin. Faye is een wat schriele hond dat veel interesse toont in de eenden op het meer. Duidelijk een echte jachthond. Faye is de zachtaardigheid zelve en kan het met kinderen, katten en andere honden prima vinden. Ze liep los in bos en strand en houdt van water. Ze geeft niets om speeltjes maar aandacht van mensen is voor haar het summum.
Zodra Billie wat verderop gaat staan met een van de wandelaars blaft Faye totdat ze weer herenigd zijn. Ze zijn onafscheidelijk en hangen erg aan elkaar. We plaatsen ze daarom graag samen.

Billie
Geboortejaar: 2008

Billie het Engelse Cocker Spanielteefje in de kleur blauwschimmel is 11 jaar oud. Ze komt als package-deal met Faye, de Duitse Staande Langhaarteef van 13 jaar. Billie en Faye leefden in een gezin met tieners en 3 katten in een huis met een flinke tuin. Billie is een mollig hondje dat ook erg geïnteresseerd is in voedsel. Verlies je boterham niet uit het oog, want Billie is er gespitst en zal het indien mogelijk naar binnen werken.
Ze is wat ongedurig en onwennig tijdens het foto’s maken. Ze is vriendelijk en hangt erg aan haar grote vriendin Faye. In bos en strand liep ze los en ze vindt het leuk om een balspelletje te doen. In contact met jonge kinderen moet ze wel begeleid worden.
Een tweetal dat veel aan elkaar heeft, samen slaapt en elkaar voortdurend in het oog houdt. We plaatsen ze daarom graag samen.

Zico
Geboortejaar: 2007

Zico is een gecastreerde Heidewachtelreu van 12 jaar oud. Er is altijd goed voor hem gezorgd en hij deelde in alle avonturen van zijn gezin. Samen trokken ze er veel op uit en maakten lange wandelingen. Zico’s mannelijke eigenaar overleed en zijn vrouwelijke eigenaresse werd ziek. Zij heeft een lange revalidatieweg te gaan en is niet stabiel genoeg om voor Zico te kunnen zorgen. Na lang beraad is besloten Zico af te staan om hem de kans te geven op een nieuwe fijne plek. De afgelopen periode van overlijden en ziekte zijn hem zwaar gevallen. Hij is vermagerd en vraagt veel aandacht.
Gisteren, 16 april, maakte ik kennis met Zico. Een heel vrolijke hond komt aangehuppeld. Hij houdt zich niet in en laat merken dat hij er zin in heeft, in de wandeling. Een spontane, open hond met zin in het leven. Het is beslist geen bescheiden, bedaarde senior maar hij is nog vol vuur en een echte enthousiasteling. Hij is vrij en vriendelijk naar mensen en heeft in hen veel vertrouwen. Lichamelijk is hij fit en draait zijn poten niet om voor een flinke wandeling. Loslopen heeft hij nooit veel gedaan, hij heeft een sterk jachtinstinct. Met Zico haal je leven in de brouwerij in huis en een hele hoop oprechte vrolijkheid.

Britt
Geboortejaar: 2005

Britt is een Mechelse herderteef van ruim 13 jaar oud. Ze was voorbestemd om de politiehondenafrichting in te gaan maar ze bleek niet schotvast. Als halfwas herder verhuisde ze daarom naar haar eigenaar bij wie ze oud werd. Helaas hield zijn huwelijk geen stand en geen van beide echtelieden had de mogelijkheid de hond mee te nemen. Britt woont sinds eind maart 2019 dus in het seniorenhuis. Ze is een donkergekleurde herder met een witte borstvlek, ze zit mooi in haar vacht en heeft nog heldere ogen. Haar achterhand verraadt haar leeftijd en ook voelt ze bonkig aan waar ze vroeger vast mooi opgevuld was door bespiering. Toch is ze nog fit. Ze liep met haar oude eigenaar 2 maal daags een ronde van 5 km.
Britt loopt vol verwachting met ons mee maar begint zenuwachtig te dribbelen en neusfluiten als we stil blijven staan voor foto’s. Pas als we haar op ‘zit, blijf’ zetten, kalmeert ze wat en doet met plezier wat we van haar vroegen. Britt wil graag duidelijkheid. Een echte herdershond dus.
Ze is geen kinderen gewend en is graag buiten in de tuin of loods en dan het liefst in de buurt van haar baas.

Balou
Geboortejaar: 2006

Balou is retour. Drie maanden geleden werd hij vanuit ons seniorenhuis geplaatst bij een gezin met twee puberkinderen. In eerste instantie leek dat allemaal prima te verlopen echter Balou heeft een fascinatie ontwikkeld voor dingen die op de grond liggen. Deze dingen gaat hij bewaken. Het kostte de zoon des huizes vorige week drie kwartier eer hij zijn mobiel weer aan Balou had ontfutseld. Niet iets waar je puberzonen gelukkig mee maakt.
Ook in het seniorenhuis merkten we tijdens het schoonmaken dat hij een dot haren tot de zijne had verklaard. Met een balletje was hij makkelijk af te leiden en het heeft niet tot nadere problemen geleid. Een nieuwe eigenaar van Balou moet zich ervan bewust zijn dat hij met Balou voor een uitermate pientere hond kiest. Een hond die een taak wil, die begrenst moet worden en die je altijd een stap voor moet zijn.

Balou is een flinke zwartwitte kortharige Border Collie reu. Balou is 11 jaar oud. Hij was de hond van een 77 jarige man die getroffen werd door een reeks aan gezondheidsklachten die maakten dat hij meerdere keren achtereen geopereerd moest worden. Hij moest daarom een beroep doen op zijn zoon en diens gezin voor de revalidatieperiodes en de zorg voor zijn hond werd daarbij een probleem. Zodra er een tennisbal tevoorschijn komt, laat hij zien echt een Border Collie te zijn. Hij zakt subiet door zijn benen en probeert de bal te hypnotiseren.
Een sterke, fitte hond nog, geen hond voor een gezin met kleine kinderen maar een hond voor een liefhebber die raadt weet met Balou’s obsessie voor ‘dat wat op de grond ligt’.

Lara
Geboortejaar: 2005

Lara komt van het Groninger platteland en heeft daar een hele hoop geleerd. Ze kent een heleboel commando’s en ging vaak en graag met haar baasjes op pad mee in de auto. Het is een kruising tussen een herder en een Bouvier en een dame met persoonlijkheid. Ze is een leven vol bedrijvigheid gewend, is behoorlijk waaks en kan overal wonen. Daar waar haar baasje en haar matje zijn, is zij thuis. Lara kan goed alleen thuis zijn maar is ook erg dol op aandacht en geaaid worden. Ze heeft de pech dat haar beide, oudere baasjes, onverwachts in het ziekenhuis belanden. Het is ongewis hoe de toekomst voor ze lopen gaat en familie besloot in overleg op zoek te gaan naar een nieuwe plek voor hun geliefde hond.
Lara is nog behoorlijk fit, een beetje stram op haar heupen maar ze is alert en prima bij de pinken. Lara is kleine kinderen niet gewend en is volgens de familie het beste op haar plek bij oudere mensen/een gezin met kinderen vanaf 10 jaar die tijd voor haar hebben.