Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Jack
Geboortejaar: 2006

Dit heerlijke koppie is van Jack, een vrolijke Jack Russelreu van 11 jaar. Jack woont op onze seniorenafdeling maar iemand is hem vergeten te vertellen dat hij een senior is. Deze heer is het beste te omschrijven als een heerlijke stuiterbal. Jack deelde huis en haard met een hele hoop andere dieren en zijn eigenaren, een jong stel, moest op last van de woningbouwvereniging afstand doen van verreweg hun meeste dieren. Jack verhuisde naar de ‘Oude Kwispelaar’.

Jack staat nog vol in het leven en heeft de energie van een jonge hond. Hij geniet nog met volle teugen van een fikse wandeling, spelen met een bal of een stok en uiteraard de aandacht van zijn mensen.
Jack heeft de hele dag zijn knop op aan staan. Hij is dan ook niet geschikt voor mensen die denken een rustige senior in huis te halen. Dit hondje zoekt een baas die alle tijd voor hem heeft en de energie heeft om hem bij te houden.
Herkent u zichzelf in deze omschrijving en u bent net zo’n levensgenieter als onze Jack dan zou hij wel een de ideale hond voor u kunnen zijn.

Meisje
Geboortejaar: 2004

We hebben er weer eentje, een Teckeltje. Niet dat we ze nou zo vaak treffen in het seniorenhuis maar als we ze hebben, zijn ze sneller dan het licht weer geplaatst. Zo ook dus Meisje, alleen bleek de plaatsing onsuccesvol. Meisje joeg op de katten en is nu dus weer op zoek naar een nieuw thuis.
Dit bruine langhaartje van ruim dertien jaar oud woonde samen met een grotere hond bij hun eigenaresse. Zij overleed en beide honden bleven in huis achter. De erven weigerden de erfenis én de beide honden. De gemeente nam ze over en een bezoek aan de dierenarts bracht aan het licht dat beide honden er niet al te best aan toe waren. De grotere hond werd geëuthanaseerd en Meisje naar een asiel overgebracht. Daar waren onvoldoende financiële middelen voorhanden om Meisje de veterinaire zorg te geven die ze nodig had. Meisje verhuisde daarom naar het seniorenhuis van de Koninklijke Hondenbescherming waar het uitstekende team verzorgers voor haar klaar stond. Ze onderging de nodige operaties en knapte snel op.

-Meisje droeg een rompertje in verband met haar operatiewonden-

Charlie & Chaplin
Geboortejaren: 2007 en 2008

Hoe ze in een vorig leven genoemd werden…? Niemand kan het ons vertellen. Hun baasje overleed, ergens in maart of april van dit jaar in alle eenzaamheid, althans zonder menselijk gezelschap en zonder dat een mens ervan wist. Zijn beide spanieltjes namelijk hielden hem gezelschap tot het bittere eind. De politie, die op een gegeven moment polshoogte ging nemen in het pand trof behalve de overleden baas ook zijn beide hondjes aan. De man was al lange tijd niet in staat geweest goed voor zijn diertjes te zorgen, hun vachten waren rampzalig geklit en vervilt en ze stonken een uur in de wind. Het ene hondje Chaplin was veel te dik, terwijl de andere ondervoed was. En overal in huis urine en uitwerpselen.

De beide verwaarloosde spanielheertjes werden overgebracht naar de Oude Kwispelaar waar ze de afgelopen maanden zeer intensief verzorgd zijn. Het blijven fysiek gezien stumpertjes. Ze zien slecht en hun oren, ogen, huid en vacht heeft blijvende aandacht nodig, hun verdere leven lang.
Wel zijn het twee allervriendelijkste hondjes die van een aai en een vriendelijk woord de hele dag op wolkjes lopen. Enigszins schuchter zijn ze ook, wij kennen spaniels als honden die veel om aandacht vragen, dat zelfs eisen maar deze twee zijn daarin veel bescheidener.
Voor plaatsing lijken ze nu bijna gereed, vandaar dat ik nu het lieve geheim van de laatste weken onthul. Mocht u denken een goede plek voor de vriendelijke heertjes te hebben, dan kunt u uw interesse kenbaar maken bij het seniorenhuis via www.dierentehuisdenbosch.nl

Nog niet vrij voor adoptie