Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Fedor
Geboortejaar: 2008

Fedor is een middelgrote kruising van ongeveer tien jaar oud. Hij leefde met zijn eigenaren op een mooie Spaanse berg. Hij kon daar gaan en staan waar hij wilde en was geregeld dagen van huis, de hort op. Op zoek naar teefjes of wild, wie zal het zeggen. Toen zijn eigenaren remigreerden en zijn mannelijke eigenaar overleed, bleef hij bij zijn vrouwelijke baasje wonen. Helaas werd zij slechter ter been en moest zij afstand doen van haar avontuurlijke hond. Na een korte periode in een gezin met kleine kinderen bleek hij daar toch niet helemaal op zijn plek. De familie bracht Fedor naar het seniorenhuis en wij proberen nu een goede blijvende plek voor hem te krijgen.
Fedor is een lieve hond die uitstekend met andere honden overweg kan. Het is een vrijbuiter en kan niet loslopen, hij gaat dan op avontuur zoals hij dat gewend was op zijn Spaanse berg. Ook is een goede omheining in de tuin een must omdat hij over hoge omheiningen wist heen te komen. Kilometers vreten, dat is niet -meer- wat hij wil, nieuwe geuren opsnuiven en onbekende omgevingen verkennen, daar is hij dol op.
Fedor is al gereserveerd maar mocht u toch ook interesse hebben in hem, neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Morti
Geboortejaar: 2005

Morti is een klein Huskydametje, 15 kilo weegt ze. Het is een bijna witte hond met wat grijsgekleurde haren op haar rug en twee blauwe ogen. Ze is 12 jaar oud maar nog soepel en heel makkelijk bewegend. Ze zit duidelijk erg goed in haar lijf. Samen met haar Huskyvriend Valker is zij aan ons afgestaan. Er was in het gezin te weinig tijd om passend voor de twee sportieve honden te zorgen. Morti en Valker zijn sporthonden met pensioen. Ze hebben voor de slee gestaan, voor een kar en voor de step. Het zijn -nog steeds- geen honden voor alleen een blokje om maar houden van buiten zijn en bewegen. Morti doet bijzonder pienter aan, ze is neutraal vriendelijk voor mensen van alle leeftijden en laat zich ten opzichte van andere honden niet het kaas van het brood eten. Ze verdedigt kauwstaafjes maar is verder niet een heel goede eter. Morti is een echte wegloper, loslopen kan beslist niet en ook moeten deuren goed gesloten blijven. Morti is niet gecastreerd en is in mei 2018 voor het laatst loops geweest. Tijdens het wandelingetje dat ik met de beide Husky’s maakte, liepen ze rustig mee aan de lijn en waren meer met hun omgeving dan met mij bezig. Geen baasgerichte speelhonden maar atleten in ruste met een onafhankelijke aard. We plaatsen ze het liefste samen maar wanneer u interesse heeft in slechts een van beide, dan is dat bespreekbaar.

Bij interesse in Morti: www.dierentehuisdenbosch.nl

Valker
Geboortejaar: 2007

Valker is een krachtige Huskyreu van 10 jaar oud. Samen met zijn Huskyvriendin Morti is hij aan ons afgestaan. Er was in het gezin te weinig tijd om passend voor de twee sportieve honden te zorgen. Valker en Morti zijn sporthonden met pensioen. Ze hebben voor de slee gestaan, voor een kar en voor de step. Het zijn -nog steeds- geen honden voor alleen een blokje om maar houden van buiten zijn en bewegen. Valker is buitengewoon vriendelijk met mensen, groot en klein en ook ten opzichte van honden weet hij zich keurig te gedragen. Hij is niet vertrouwt met andere dieren want hij is dol op jagen. Loslopen is niet mogelijk, sterker nog…hij is inventief en weet deuren open te krijgen en gaat dan graag op avontuur. Als Valker voldoende te doen heeft en genoeg beweging krijgt, is hij in huis rustig en aangenaam gezelschap.

Zijn vorige eigenaresse omschrijft hem als ‘een grote baby’. Wanneer Valker zich verveelt en uren alleen moet zijn, gaat hij slopen. Tijdens het wandelingetje dat ik met de beide Husky’s maakte, liepen ze rustig mee aan de lijn en waren meer met hun omgeving dan met mij bezig. Geen baasgerichte speelhonden maar atleten in ruste met een onafhankelijke aard. Valker is mooi op gewicht, heeft twee blauwe ogen, de typische Huskykleuren en is een echte blikvanger. Het liefste plaatsen we hem samen met Morti maar mocht uw interesse in slechts een van beide uitgaan, dan is dat bespreekbaar.

Bij interesse in Valker: www.dierentehuisdenbosch.nl 

Elvis
Geboortejaar: 2009

Elvis leeft! 
De 9 jaar oude Old Englisch Bulldog Elvis is samen met Tom, de Rottweilerkruising naar ons toegebracht nadat hun eigenaresse wegens haar gezondheid niet meer voor ze kon zorgen.
Elvis is een reu, hij had een testikeltumor waardoor we hem noodgedwongen gecastreerd hebben en een kalme hond. Hij is vriendelijk en kan het met iedereen goed vinden. Hij trekt erg aan de lijn, niet continue maar hij kan ineens zo hard trekken dat hij zelfs een volwassen man uit zijn schoenen trekt. Hij luistert alleen naar ‘zit’, soms….. Hem los laten lopen kan niet omdat hij dan zijn eigen plan trekt. Als de vorige eigenaar hem dan terug wilde, zette ze de autodeur open en deed alsof ze wegreed. Hij sprong dan meestal wel in de auto. Elvis is liever lui dan moe en hij besluit geregeld gewoon niet mee te willen. Het is een tank van een hond en dendert overal doorheen. Bij de begroeting ’s ochtends loopt ie Tom straal ondersteboven. Elvis en Tom kunnen het goed samen vinden en we proberen ze in eerste instantie samen te plaatsen. Het zijn wel twee totaal verschillende honden.

Bij interesse in Elvis: www.dierentehuisdenbosch.nl

Ben
Geboortejaar: 2010

Ben werd samen met zijn hondse maatje naar het asiel gebracht. Bens eigenaar leefde teruggetrokken en had alleen met zijn broer en diens vrouw contact. Toen hij getroffen werd door een hersenbloeding moest hij noodgedwongen afstand doen van zijn beide honden. Bens maatje werd snel geplaatst. Met Ben was medisch gezien het nodige aan de hand. Hij is nu, begin mei 2018, bijna zover om op zoek te gaan naar een nieuw adres.

Het samenleven tussen Ben en zijn vorige baas moet liefdevol geweest zijn. Ben is namelijk zachtaardig en bijzonder gesteld op lichamelijk contact met bekende mensen. Hij is een beetje onwennig naar de wereld maar zoekt steun bij zijn verzorgers en slaat zich er dan goed doorheen. Mijn camera vindt hij maar niks, dat grote starende oog dat hem blijft achtervolgen, hij wordt er zeer ongemakkelijk van. Ben is een reu van nog geen 10, hij is geboren in 2010 maar vanwege zijn slechte algehele conditie hebben we hem toch opgenomen in het seniorenhuis. Het is qua doen en laten een oude heer en zoekt een adres dat bij hem past. Hij is enorm in afmeting en gewicht maar heeft een klein hartje en weinig algemene ontwikkeling. Hij is beslist niet nerveus maar kan vol verwondering hem onbekende situaties gadeslaan. Hoe Ben is met kinderen, katten en onbekende andere honden is allemaal niet bekend. Hij kent ook geen commando’s, vond het ritje in de auto beslist niet prettig. Ben heeft een beetje een luie aard maar wat meer lichaamsbeweging zal hem op termijn beslist goed doen.

Bij interesse in Ben: www.dierentehuisdenbosch.nl

Chuckie
Geboortejaar: 2008

Chuckie is een zeer fitte 10 jaar oude sportman. Chuckie houdt van actie en is het liefste de hele dag in touw. Chuckie is een gecastreerde reu, hij is een kruising tussen een herder en iets Staffordachtigs, gezien zijn brede kop. Het is een loeisterke hond die ook maar 1 stand kent en dat is ‘zo snel mogelijk vooruit!’. Netjes aan de lijn lopen lijkt hij nooit geleerd te hebben en hier wordt hij dus ook aan twee lijnen met twee medewerkers uitgelaten. Chuckie schiet snel in de opwinding en gaat dan blaffen. Met andere honden kan hij niet overweg, hij reageert zeer gespannen op ze. Chuckie woonde samen in een gezin met twee kleine kindjes en dat schijnt hij goed gedaan te hebben. Chuckie heeft de potentie een heel fijne hond te zijn, een nieuwe eigenaar gaat echter wel werk aan hem hebben. Hij lijkt weinig begrensd te zijn en hij is zelfzeker genoeg om het leven alleen aan te gaan. Hij heeft niemand nodig om het leuk te hebben, hij zorgt zelf wel voor vertier. Als een nieuwe eigenaar hem echter kan leren dat samenwerken nog veel leuker is dan in je eentje de boel op stelten te zetten, dan krijg je een bijzondere kameraad aan Chuckie. Voor een fysiek sterke eigenaar die zin heeft in een sterk karakter in een oud maar beslist niet versleten lijf, is Chuckie een juiste match.

Bij interesse in Chuckie: www.dierentehuisdenbosch.nl

Nog niet vrij voor adoptie