Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Faye
Geboortejaar: 2006

Faye is een Duitse Staande Langhaarteef in de kleur bruin en is 13 jaar oud. Ze komt als package-deal met Billie, het Engelse Cockerteefje van 11 met de naam Billie. Faye en Billie leefden in een gezin met tieners en 3 katten in een huis met een flinke tuin. Faye is een wat schriele hond dat veel interesse toont in de eenden op het meer. Duidelijk een echte jachthond. Faye is de zachtaardigheid zelve en kan het met kinderen, katten en andere honden prima vinden. Ze liep los in bos en strand en houdt van water. Ze geeft niets om speeltjes maar aandacht van mensen is voor haar het summum.
Zodra Billie wat verderop gaat staan met een van de wandelaars blaft Faye totdat ze weer herenigd zijn. Ze zijn onafscheidelijk en hangen erg aan elkaar. We plaatsen ze daarom graag samen.

Billie
Geboortejaar: 2008

Billie het Engelse Cocker Spanielteefje in de kleur blauwschimmel is 11 jaar oud. Ze komt als package-deal met Faye, de Duitse Staande Langhaarteef van 13 jaar. Billie en Faye leefden in een gezin met tieners en 3 katten in een huis met een flinke tuin. Billie is een mollig hondje dat ook erg geïnteresseerd is in voedsel. Verlies je boterham niet uit het oog, want Billie is er gespitst en zal het indien mogelijk naar binnen werken.
Ze is wat ongedurig en onwennig tijdens het foto’s maken. Ze is vriendelijk en hangt erg aan haar grote vriendin Faye. In bos en strand liep ze los en ze vindt het leuk om een balspelletje te doen. In contact met jonge kinderen moet ze wel begeleid worden.
Een tweetal dat veel aan elkaar heeft, samen slaapt en elkaar voortdurend in het oog houdt. We plaatsen ze daarom graag samen.

Snoet
Geboortejaar: 2007

Snoet is een Maltezerteefje van 12 jaar oud. Ze was het oogappeltje van haar baasje en was altijd aan zijn zij. Nadat hij kwam te overlijden bleek het voor haar vrouwelijke eigenaar een lastig te hanteren hondje. Snoet trok zich terug en ging veel aan haar voorpootjes likken en knabbelen. Ze kon ook -voor de eigenaresse- onverwachts happen naar bezoek. Mevrouw had het idee dat zij en Snoet ging goede combinatie waren en dat zij Snoet niet onder de duim kon houden, zoals wijlen haar echtgenoot dat kon.
Snoet verhuisde op 11 april naar het seniorenhuis. Ze woont er nog maar kort maar het wennen gaat met grote stappen vooruit. Het is een wat argwanend hondje dat kalm, rustig en niet direct benaderd wil worden. Ze trekt naar rustige mensen toe en is dan erg zacht en lief. Ze loopt netjes mee aan de lijn, kan nog prima meewandelen en geeft niet de indruk erg oud te zijn. Ze is wat te zwaar op het moment. Snoet wil graag weer opnieuw iemands oogappel zijn, een rustig persoon, iemand alleen zelfs zou haar het beste passen.

Roos
Geboortejaar: 2009

Roos is een doodgoeie Labradorteef van 10 jaar oud. Ze is te zwaar en ziet zo goed als niets meer. Roos wordt door haar oude eigenaren omschreven als rustig en lief, iets dat wij absoluut kunnen beamen. Ze was ‘in dienst’ als gezinshond en nu de kinderen de deur uit zijn, zit haar taak erop. Het is niet voor het eerst dat we dit als afstandsreden horen en zijn dan altijd stomverbaasd. Het geeft ons echter de kans een plek voor een oude hond te vinden waar hij op zijn eigen wijze oud(er) mag worden en gewaardeerd wordt. Het vinden van die nieuwe plek moet voor Roos geen enkel probleem vormen. Ze is een echte gezelligheidshond die overal bij wil zijn.
Ze heeft een matige conditie. Het is ook geen echte wandelhond, alhoewel ze boswandelingen wel schijnt te appreciëren. Roos is voor alle mensen, kinderen en honden voorzichtig en lief en is totaal niet waaks.

Zico
Geboortejaar: 2007

Zico is een gecastreerde Heidewachtelreu van 12 jaar oud. Er is altijd goed voor hem gezorgd en hij deelde in alle avonturen van zijn gezin. Samen trokken ze er veel op uit en maakten lange wandelingen. Zico’s mannelijke eigenaar overleed en zijn vrouwelijke eigenaresse werd ziek. Zij heeft een lange revalidatieweg te gaan en is niet stabiel genoeg om voor Zico te kunnen zorgen. Na lang beraad is besloten Zico af te staan om hem de kans te geven op een nieuwe fijne plek. De afgelopen periode van overlijden en ziekte zijn hem zwaar gevallen. Hij is vermagerd en vraagt veel aandacht.
Gisteren, 16 april, maakte ik kennis met Zico. Een heel vrolijke hond komt aangehuppeld. Hij houdt zich niet in en laat merken dat hij er zin in heeft, in de wandeling. Een spontane, open hond met zin in het leven. Het is beslist geen bescheiden, bedaarde senior maar hij is nog vol vuur en een echte enthousiasteling. Hij is vrij en vriendelijk naar mensen en heeft in hen veel vertrouwen. Lichamelijk is hij fit en draait zijn poten niet om voor een flinke wandeling. Loslopen heeft hij nooit veel gedaan, hij heeft een sterk jachtinstinct. Met Zico haal je leven in de brouwerij in huis en een hele hoop oprechte vrolijkheid.

Boef
Geboortejaar:2006

Boef is een twaalf jaar oude Beagleteef met als levensmotto, eten! Ze benadert elke mens vol verwachting en allerhartelijkst, de interesse verandert op slag als blijkt dat die mens geen voer voor haar heeft. Met eenzelfde opgewekt gemoed stapt ze vervolgens af op de volgende persoon en haar ervaring heeft haar geleerd dat er altijd wel iemand in de buurt is met iets te eten voor haar.
Van Boef is met veel verdriet afgestaan vanwege voortgaande gezondheidsproblemen van haar eigenaar. Boef toont zich in het seniorenhuis als een gezellige gast, ze leeft in een kamer met Swiffer en maakt op haar wandelingen in het park graag contact met andere honden en met andere mensen. Ze is een beetje te dik maar gezien haar fixatie op voer had dat makkelijk veel erger kunnen zijn. Er is altijd goed op haar voedselinname gelet en ze is gelukkig nog fit genoeg voor een flinke blok om. Voor kinderen is Boef niet geschikt, ze is niet dol op stevig knuffelen en zal zeker voer uit kinderhandjes grissen. Boef is een beetje selectief doof, roep je het woord ‘snoepje’ dan is ze er plots als de pinken bij.

Britt
Geboortejaar: 2005

Britt is een Mechelse herderteef van ruim 13 jaar oud. Ze was voorbestemd om de politiehondenafrichting in te gaan maar ze bleek niet schotvast. Als halfwas herder verhuisde ze daarom naar haar eigenaar bij wie ze oud werd. Helaas hield zijn huwelijk geen stand en geen van beide echtelieden had de mogelijkheid de hond mee te nemen. Britt woont sinds eind maart 2019 dus in het seniorenhuis. Ze is een donkergekleurde herder met een witte borstvlek, ze zit mooi in haar vacht en heeft nog heldere ogen. Haar achterhand verraadt haar leeftijd en ook voelt ze bonkig aan waar ze vroeger vast mooi opgevuld was door bespiering. Toch is ze nog fit. Ze liep met haar oude eigenaar 2 maal daags een ronde van 5 km.
Britt loopt vol verwachting met ons mee maar begint zenuwachtig te dribbelen en neusfluiten als we stil blijven staan voor foto’s. Pas als we haar op ‘zit, blijf’ zetten, kalmeert ze wat en doet met plezier wat we van haar vroegen. Britt wil graag duidelijkheid. Een echte herdershond dus.
Ze is geen kinderen gewend en is graag buiten in de tuin of loods en dan het liefst in de buurt van haar baas.

Trippel
Geboortejaar: 2004

Trippel is een 14 jaar oude Epagneul Breton (zonder stamboom). Hij is in het seniorenhuis terecht gekomen omdat zijn eigenaar, een alleenstaande man op leeftijd, naar een verzorgingshuis moest.
Trippel leefde ’s winters in Amsterdam en ’s zomers in Duitsland. In Amsterdam hadden hij en zijn baas een huis met een klein tuintje. Trippel liet zichzelf uit, gewoon, in de straat. In Duitsland woonden ze in een huis met een flinke tuin en ook daar zorgde Trippel zelf voor zijn beweging en ommetjes. ’s Nachts sliep hij op bed en at voor het slapen gaan een onsje rosbief. Het is een hond die nooit iets gemankeerd heeft en ook nu loopt hij nog behoorlijk pittig mee, zonder overigens aan de lijn te trekken. Hij is zeldzaam vriendelijk en gezeglijk en tevens behoorlijk hardhorend. Als er aan de waterkant eenden uit het riet verschijnen, is direct zijn interesse gewekt. In dit ouwe hondenlijf zitten een hoop jachthondengenen verstopt. Hij kan het met mensen en kinderen goed vinden maar hij kan wel schrikken en dan grommen als hij onverwachts bij zijn halsband gepakt wordt. Andere honden interesseren hem niet erg.

In de opvang is hij een van de makkelijkste logees die we ooit hadden. Hij legt zich gauw neer bij het leven zoals het is. Wel vind ik dat hij iets triestigs heeft op het moment. Soms is dat zo met oude honden, dat ze in zichzelf gekeerd raken en er niet echt meer bij zijn. Toch zie ik Trippel een paar maal een poging doen echt (oog)contact te maken maar ik heb een camera voor mijn hoofd en ben daardoor op afstand en de momentjes zijn te kort om zijn pogingen te kunnen beantwoorden. Een nieuwe eigenaar die de tijd kan nemen hem te leren kennen en de korte en subtiele signalen van Trippel her- en erkennen kan, krijgt er een bijzondere vriend bij.

Balou
Geboortejaar: 2006

Balou is retour. Drie maanden geleden werd hij vanuit ons seniorenhuis geplaatst bij een gezin met twee puberkinderen. In eerste instantie leek dat allemaal prima te verlopen echter Balou heeft een fascinatie ontwikkeld voor dingen die op de grond liggen. Deze dingen gaat hij bewaken. Het kostte de zoon des huizes vorige week drie kwartier eer hij zijn mobiel weer aan Balou had ontfutseld. Niet iets waar je puberzonen gelukkig mee maakt.
Ook in het seniorenhuis merkten we tijdens het schoonmaken dat hij een dot haren tot de zijne had verklaard. Met een balletje was hij makkelijk af te leiden en het heeft niet tot nadere problemen geleid. Een nieuwe eigenaar van Balou moet zich ervan bewust zijn dat hij met Balou voor een uitermate pientere hond kiest. Een hond die een taak wil, die begrenst moet worden en die je altijd een stap voor moet zijn.

Balou is een flinke zwartwitte kortharige Border Collie reu. Balou is 11 jaar oud. Hij was de hond van een 77 jarige man die getroffen werd door een reeks aan gezondheidsklachten die maakten dat hij meerdere keren achtereen geopereerd moest worden. Hij moest daarom een beroep doen op zijn zoon en diens gezin voor de revalidatieperiodes en de zorg voor zijn hond werd daarbij een probleem. Zodra er een tennisbal tevoorschijn komt, laat hij zien echt een Border Collie te zijn. Hij zakt subiet door zijn benen en probeert de bal te hypnotiseren.
Een sterke, fitte hond nog, geen hond voor een gezin met kleine kinderen maar een hond voor een liefhebber die raadt weet met Balou’s obsessie voor ‘dat wat op de grond ligt’.

Zarastro
Geboortejaar: 2006

Zarastro is een schitterende hond. Een wit met roodgekleurde Ijslandse hond, een reu van net 13 jaar oud. Zijn volledige naam is ‘Zarastro fra Isafold’ en hij is in het seniorenhuis terechtgekomen vanwege het overlijden van zijn eigenaresse. Zarastro en zijn zusje leefden op een groot erf en waren samen graag in de tuin. Zijn zusje is overleden en recent overleed ook zijn eigenaresse. Hij is geen kinderen gewend en katten zijn niet zijn vrienden. Hij is een rustig wat beschermd leven gewend en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Het is een beleefde hond, vrolijk en fit. Zarastro wil graag weer een erf om op rond te scharrelen, kan prima samenleven met een teef en waarschijnlijk zijn oudere kinderen geen enkel punt. Hij loopt netjes mee aan de lijn, maakt plezierig (oog)contact met zijn uitlaters en is duidelijk samen onderweg.

Swiffer
Geboortejaar: 2006

Swiffer is een Basset van 13 jaar oud, een gecastreerde reu. Hij woonde met zijn verstandelijk beperkte eigenaresse in een ambulante woning, samen met een kat. Dit ging jaren goed tot redelijk totdat de verzorging van Swiffer niet meer was wat het moest zijn. Besloten werd Swiffer te herplaatsen via het seniorenhuis. Swiffer zelf heeft er allemaal niet onder geleden. Hij heeft een opperbest humeur en had er helemaal geen last van dat hij beperkt werd uitgelaten en allerhande etenswaren toegestopt kreeg. Het is een beetje een luie hond, hij is te dik en wat meer beweging zou hem deugd doen. Hij is nieuwsgierig en loopt voortdurend met zijn grote neus aan de grond.
Alleen zijn kan niet. Hij loopt netjes aan de lijn totdat hij links, rechts, voor of achter iets te ontdekken heeft gespot, dan moet en zal hij daar eerst de boel inspecteren voordat hij genegen is mee te lopen. Swiffer is zachtaardig en vriendelijk met mensen en met dieren. Een kalm dier dat slechts 1 woord kent, of althans op slechts 1 woord reageert…. ‘koekje’.

Lara
Geboortejaar: 2005

Lara komt van het Groninger platteland en heeft daar een hele hoop geleerd. Ze kent een heleboel commando’s en ging vaak en graag met haar baasjes op pad mee in de auto. Het is een kruising tussen een herder en een Bouvier en een dame met persoonlijkheid. Ze is een leven vol bedrijvigheid gewend, is behoorlijk waaks en kan overal wonen. Daar waar haar baasje en haar matje zijn, is zij thuis. Lara kan goed alleen thuis zijn maar is ook erg dol op aandacht en geaaid worden. Ze heeft de pech dat haar beide, oudere baasjes, onverwachts in het ziekenhuis belanden. Het is ongewis hoe de toekomst voor ze lopen gaat en familie besloot in overleg op zoek te gaan naar een nieuwe plek voor hun geliefde hond.
Lara is nog behoorlijk fit, een beetje stram op haar heupen maar ze is alert en prima bij de pinken. Lara is kleine kinderen niet gewend en is volgens de familie het beste op haar plek bij oudere mensen/een gezin met kinderen vanaf 10 jaar die tijd voor haar hebben.