Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Rex
Geboortejaar: 2007

Dit is Rex. Een veertien jaar oude Mechelaarreu. Dat het leven hem niet mee heeft gezeten is hem aan te zien. Zo is hij ooit aangereden door een auto en zijn linkerheup heeft toen een forse tik gehad. Ook zijn linkeroor is gehavend door een onfortuinlijke ontmoeting met een Pitbull.
Rex en zijn eigenaar waren op elkaar aangewezen en beschikten niet altijd over een vaste woon- en verblijfplaats. Toen er na jaren uiteindelijk hulp voor meneer kwam, was daar 1 voorwaarde, hij moest afstand doen van Rex. Rex heeft een tijdje in een pension gewoond voordat hij recentelijk verhuisde naar het seniorenhuis. Ondanks zijn heftige levensgeschiedenis is Rex een lieverd. Hij is wel wat nerveuzig en gromt tegen mensen onder invloed. Onbemande mobiele tefeloons in zijn buurt worden ingepikt en op zijn slaapplek neergelegd. Rex is veel op zichzelf aangewezen geweest. Hij verdient het om de laatste jaren die hij nog heeft uit de zorgen te zijn en een warme, veilige plek te hebben met mensen die hem niets dan goeds wensen.

Chica
Geboortejaar: 2009

Chica is een Mechelse herder. Een teef van 10,5 jaar oud. Het is een zeer fitte hond en oogt beslist niet als tienjarige. Er is afstand van haar gedaan omdat ze niet meer alleen kon zijn en omdat er een baby in het gezin is gekomen. Chica zou dol zijn op water en gehoorzaamt vlot en makkelijk.
Ze is zeer alert en iets wantrouwend. Ze benadert onbekende mensen en honden met veel spanning in haar lijf en erg direct en komt daardoor wat intimiderend over. Zodra ze bekend is met ze ontspant ze en is ze vriendelijk in de omgang. Ze loopt haar wandelingen veelal samen met Mechelaar Rex en zij gaan ontspannen doch niet echt vriendschappelijk met elkaar om. Chica is sterk, trekt aan de lijn en springt tegen mensen op. Mechelaarliefhebbers die niet meer aan een jonkie willen beginnen maar wel plek en zin hebben voor en in een oudere Mecheldame met pit, dan is Chica beslist een bezoek waard.

Bomma
Geboortejaar: 2005

Bomma is een Maltezerkruising, een teefje met de geschatte leeftijd van 14 jaar. Ze is zwervend en verwaarloosd aangetroffen in een stad in Brabant. Ze was veel te dik en haar vacht was enorm geklit. Onder narcose is ze van top tot teen geschoren en ook zijn er vele kiezen en tanden getrokken.
Ze is inmiddels een heel eind bijgetrokken en mag op zoek naar een liefdevol thuis dat haar voortaan beter zal verzorgen. Bomma is nog wel steeds wat te dik maar loopt gelukkig nog heel soepel en makkelijk mee. Ze weet wat ze wel en niet wil en als het haar allemaal te lang duurt, blaft ze om haar ongenoegen te uiten. Ze is dol op geaaid worden en kan het in de opvang ook goed vinden met andere honden.

Bull
Geboortejaar: 2004

Bull komt oorspronkelijk uit Roemenië. Toen hij zo’n anderhalf jaar oud was kwam hij in Nederland terecht bij een gezin dat op een boerderij leefde. Bull heeft behoorlijk wat aanpassingsproblemen gehad maar als erfhondje heeft hij zijn draai gevonden. Hij zou nu 15 jaar oud zijn en is een gecastreerd reutje. Bulls eigenaren zijn verhuisd naar het dorp en daar kan hij slecht wennen. Bull is een erfhondje dat zijn mensen graag om zich heen heeft. Hij wordt graag geaaid en is gehoorzaam maar nu met zijn doofheid is dat wel een beetje lastig. Hij maakt nog graag een ommetje.
Deze zachtaardige middelgrote bastaardhond heeft een zachte oogopslag, loopt makkelijk mee aan de lijn en maakt leuk contact met zijn wandelaars en verzorgers. Voorzichtig en zacht is hij en geïnteresseerd in zijn omgeving.

Guust
Geboortejaar: 2009

Guust is een hond van een ras dat je zelden ziet. Het is namelijk een Eurasier. Een grote trotse reu van 10 jaar oud. Vanwege een relatiebreuk veranderde het leven van zijn eigenaar drastisch en daarmee ook dat van Guust. Guust is een hond die erg gesteld is op rust en regelmaat en kon niet wennen aan het meer dynamische leven van een ‘mee naar het werk hond’. Guust houdt niet van autorijden en is het liefst in zijn eigen omgeving. In de opvang moet hij ook erg wennen en weigert soms zijn eten. Guust is geen blije speel- en renhond. Hij is erg graag in de nabijheid van zijn baas maar doet vooral zijn eigen ding. Het is een assertieve hond die weet wat hij wel en niet wil, hij wil kalm en met respect bejegend worden. Drukke andere honden en kinderen is aan hem niet besteed. Hij verkeert in een puike conditie en doet beslist niet oud aan. 

Spikkel
Geboortejaar: 2008

Spikkel is een gecastreerde reu, een elf jaar oude sportman wiens staartje zelden stil staat. Het zou een kruising zijn tussen een Dalmatische Hond en een Labrador. Hij heeft een atletisch en strak lichaam met glimmende zwarte vacht. Hij is ook nog energiek zat. Spikkels eigenaar vertrouwde hem niet met hun baby in de kruipleeftijd. Dit kwam als verrassing voor ze omdat hij verder altijd goed met kinderen overweg kon.
Spikkel heeft tot voor 2 jaar samengewoond met een Beagle en is een landelijke woonomgeving gewend. Hij is redelijk gehoorzaam, enthousiast en opgewekt en is dol op rennen en apporteren.

Xhosa
Geboortejaar: 2007

Xhosa is het hondje met de verrassende oren. In rust hangen ze en naar gelang zijn mate van enthousiasme gaat er eerst eentje staan en daarna allebei. Xhosa is een 12 jaar oud Jack Russelachtig hondje in zwartbruin pak en werd met zijn maatje Duffy naar het seniorenhuis gebracht. Xhosa en Duffy woonden vanaf hun puppietijd bij een internationaal vrachtwagenchauffeur die veel van huis was maar hulp kreeg van zijn buren bij het verzorgen van zijn hondjes. Ze konden door een hondenluikje naar eigen believen de tuin in en uit en de buren kwamen ze gezelschap houden en uitlaten als hun baas weg was. Xhosa kreeg met deze manier van leven steeds meer moeite en begon te blaffen. Besloten werd afstand te doen van beide hondjes aan het seniorenhuis. Xhosa is een haantje de voorste, een nieuwsgierig hondje dat met alles en iedereen door één deur kan. Hij gaat het liefste overal mee naar toe, knuffelt graag en is erg op zijn baasje gericht. Hij heeft een uitstekende conditie maar is een beetje een koukleum. Hij dekt zichzelf toe met een dekentje en is dan helemaal verdwenen.

Duffy
Geboortejaar: 2005

Duffy, een klein maar veel te dik Jack Russelachtig dametje van 14 jaar woont sinds kort samen met haar huisgenoot Xhosa in het seniorenhuis. Duffy moest echt wennen, was mopperig, trok zich terug en wilde met niemand iets te maken hebben. Het is een heel eind bijgetrokken maar je moet niet verwachten dat Duffy mensen op het eerste gezicht leuk vindt. Datzelfde geldt voor andere honden dan haar maatje. In eerste instantie wil ze niets met ze te maken hebben maar eenmaal gewend kan ze er goed naast leven.
Duffy en Xhosa woonden vanaf hun puppietijd bij een internationaal vrachtwagenchauffeur die veel van huis was maar hulp kreeg van zijn buren bij het verzorgen van zijn hondjes. Ze konden door een hondenluikje naar eigen believen de tuin in en uit en de buren kwamen ze gezelschap houden en uitlaten als hun baas weg was. Xhosa kreeg met deze manier van leven steeds meer moeite en begon te blaffen. Besloten werd afstand te doen van beide hondjes aan het seniorenhuis.
Duffy’s conditie is slecht, ze is wat dovig en haar baasje bond haar daarom vast aan Xhosa als ze losliepen in park en bos. Het zou haar ten goede komen als ze zou afvallen en verder stelt ze prijs op een rustig en warm slaapplekje en een mens tegen wie ze, als zij heeft besloten dat het goed is, gezellig tegen aan te zitten.

Bruno
Geboortejaar: 2007

Ieders favoriet en een slijmbal eersteklas, dat is Bruno, een mannelijke Appenzeller Sennenhond op leeftijd. Hij is van de zomer zwervend aangetroffen en we weten dus niet wat zijn leeftijd is. Dat hij beslist niet meer de jongste is, dat is wel duidelijk te zien. Bij binnenkomst had hij een vieze vacht, een slecht gebit en een merkwaardig gangwerk, zeer onregelmatig en bijna atactisch. Wel was hij vrolijk, zeer mensgericht, verzot op aandacht en ….. luidruchtig.
Hij is opgekalefaterd, heeft een gebitsreiniging gehad en er zijn röntgenfoto’s gemaakt van zijn rug en achterhand. Hieruit blijkt dat zijn bekken scheef staat en dat er slijtage zichtbaar is. Vermoedelijk ontstaan door trauma (een auto-ongeluk zou goed kunnen).
Bruno zal geen -grote- wandelingen meer kunnen maken maar het is ook niet zo dat hij alleen maar dagen in zijn mand ligt, integendeel! Hij scharrelt graag rond in zijn buitenverblijf en hoopt op bezoek, het liefst menselijk bezoek waar hij lekker tegen kan gaan aanhangen zodat ze hem aaien en kroelen en aaien……. Hij heeft geen bezwaar tegen andere honden, hij wil toch alleen maar wat mensen. Hij hoort zichzelf graag blaffen en is eigenlijk best een dramkont maar met zijn wankele wiebelkont en schaamteloos genietende wijd open bek is hij onweerstaanbaar.