Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Terry
Geboortejaar: 2004

Een stabiel en prachtig verzorgd ruwhaarteckeltje werd begin februari 2018 naar het seniorenhuis gebracht. Terry is ruim 13 jaar oud en leefde vanaf haar puppietijd samen met een dame en een kat. Met zijn drietjes hadden ze het prima. Terry en de poes sliepen ’s nachts samen in een mandje en tot een jaar of twee geleden gebruikten beide dieren hetzelfde kattenluikje om naar binnen en buiten te gaan. Mevrouw en haar dieren verhuisden daarna naar een appartement. Sinds een tijdje verblijft Terry’s eigenaresse veel in het ziekenhuis, Terry gaat dan naar een hondenpension. Haar baasje gunt haar echter een leven bij een eigen baas en voorlopig zal zij nog vaak langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven. Aan ons de eervolle taak Terry naar een nieuw thuis te begeleiden.

Terry is zachtaardig en ook met de kleinkinderen ging ze prima om. Voor grote honden kan ze wat angstig zijn maar met kleintjes gaat het uitstekend. Terry kan niet goed alleen zijn, ze was zulk aangenaam en prettig gezelschap dat ze haar baasje overal vergezelde. Alleen zijn heeft simpelweg nooit gehoeven. Het is een aanhankelijk diertje dat nog graag mee uit gaat en dan honderduit snuffelt. Bij mevrouw liep ze ook los en kwam dan netjes terug als ze geroepen werd. Een keurig en reuzegezellig hondje, deze Terry.

Sjaak
Geboortejaar: 2007

Sjaak, de zwarte Labrador van 10 jaar oud zat al een tijdje alleen in huis. De eigenaren van Sjaak, een man en vrouw op leeftijd, waren beide niet meer in staat met Sjaak te lopen vanwege hun gezondheid. De buurt bekommerde zich om de loopjes van de oude hond. Toen de man echter overleed, bleek dat mevrouw zich alleen niet redden kon en zij verhuisde naar een verpleeghuis. De buurt besloot Sjaak naar het seniorenhuis te brengen en wij gaan proberen een fijn nieuw thuis voor hem te vinden. 

Sjaak is een gecastreerde reu, flink te zwaar op het moment en gebouwd als een tank. Hij is vriendelijk voor iedereen, mens en dier maar daarin niet heel subtiel. Hij zal daarom best wat begeleiding nodig hebben in contact met sommige andere honden. Niet alle honden stellen zijn directe benadering op prijs. Hij is verzot op eten en is graag overal bij, ondanks dat hij een op en top gezelligheidsdier is, kan hij ook goed alleen zijn. Sjaak heeft een wat stram lijf en geregelde beweging zal hem goed doen. Hij is beresterk, loopt in principe netjes mee aan de lijn maar wanneer hij wat ruikt of ziet, dan zal hij zijn geleider zonder pardon mee sleuren.

Joe
Geboortejaar: 2006

Joe, ook een Jack Russeltje. Een gecastreerd reutje van 12 jaar oud. Ook Joe komt uit een gezin waar hij overbodig werd. Kinderen zijn groot, vrouw des huizes ging meer werken en er was simpelweg geen tijd en zin meer om goed voor Joe te zorgen. Joe verhuisde naar ons. Hij is rustig en introvert en blijft wat op de achtergrond. Hij komt los op het moment dat hij onder de grond een prooi vermoed. Hij begint naar hartenlust te graven en dan zie je dat hij als jonge God een prachtig gespierd lichaam gehad moet hebben. Na het graven rolt hij zich een tijdje genietend om en om in het gras. Hij maakt daarbij voorzichtig oogcontact. Een nieuw baasje zal hem de tijd moeten geven uit zijn schulp te kruipen. 

Napoleon
Geboortejaar: 2007

Dit elf jaar oude Cockerreutje heet Napoleon, althans dat is zijn roepnaam. Zijn stamboomnaam is ‘Avalon of Treble’ Voice’ en hij is geboren op 2 januari 2007.
Napoleon leefde met zijn eigenaresse samen in een middelgrote Nederlandse stad op een appartement. Ze hadden het samen prima totdat zijn vrouwtje alzheimer kreeg en opgenomen moest worden in een verzorgingshuis. Napoleon kan het met honden, katten en mensen over het algemeen prima vinden. Met kinderen is hij niet bekend. Hij kan een paar uur alleen zijn en rijdt makkelijk mee in de auto en loopt goed aan de lijn. Een keurig opgevoed Cockertje dat open in de wereld staat maar geen tam knuffeldier is. 

Benji
Geboortejaar: 2006

Deze prachtige kruising is de elf jaar oude Benji. Benji is een gecastreerde reu en bij ons terechtgekomen omdat zijn eigenaar vond dat Benji te veel alleen zat na de scheiding. Hij is in een uitstekende conditie en maakt beleefd en vriendelijk contact met mensen en met honden. Zijn enige zonde is dat hij voer en lekkertjes verdedigt maar daar valt prima mee te leven.
Benji is een tamelijk serieuze hond en hecht zich duidelijk het liefst aan 1 eigen mens. In de opvang heeft hij Hanka als nieuwe baas gekozen en als het aan hem ligt, volgt hij haar de hele dag en ligt naast haar stoel en bromt drukke honden bij haar weg. Het is geen ‘lang leve de lol type’ maar een hond met verantwoordelijkheden, een hond die het allergelukkigst is, als zijn mens hem prijst en laat weten trots op hem te zijn. De baas die dat doet, zal Benji zien stralen en zien dat ‘stille wateren, diepe gronden’ ook op sommige honden van toepassing is.

Nog niet vrij voor adoptie