Een oudere hond opnemen

Oudere honden, ze vallen vaak tussen wal en schip. Wilt en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, lees dan hier over de grijze snuiten die op zoek zijn naar een nieuw thuis...

Ik wil een oudere hond oudere hond opnemen in mijn gezin

Oudere honden hebben liefde en zorg nodig, maar ze hebben ook voordelen boven een jonge hond! Lees er meer over in deze flyer: De voordelen van een oudere hond (589,6 KB) .

Wilt en kunt u een oudere hond opnemen? Bekijk dan hier de grijze snuiten in de seniorenopvang die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Meer lezen over de honden kunt u ook op de website van Dierentehuis 's-Hertogenbosch, onze samenwerkingspartner in de seniorenopvang.

Deze honden wachten op u!

Zarko
Geboortejaar: 2011

Zarko is een gecastreerde Boxerreu van ruim 9 jaar oud. Zijn eigenaar is overleden en dat gebeuren heeft hem danig van slag gebracht. Van nature is Zarko een joviaal typ, clownesk en driest, zoals je dat bij de meeste boxers ziet. Na het overlijden van zijn baas is hij wat meer in zichzelf gekeerd en kan grommen als hij de situatie niet vertrouwt. Ten opzichte van zijn verzorgers zie je zijn oude zelf steeds meer terugkomen. Ten opzichte van mij, hij kent mij immers niet, zie ik dat wantrouwen. Hij waarschuwt mij een paar maal met zijn blik en houding dat ik afstand moet houden, dat doe ik dan ook. Zarko is een levensgenieter, je doet hem eigenlijk met alles een plezier. Een snuffelwandeling, spelen, lekker rollen in het gras, samen in de zon zitten en de wereld aan je voorbij zien trekken, Zarko is er voor te porren. Door het overlijden van zijn baas is zijn wereld ingestort. Hij wil graag weer vooruit maar heeft daarvoor graag weer een nieuwe baas aan zijn zij.

Sjors - gereserveerd
Geboortejaar: 2011

Dit hondje heet Sjors, het is een 9 jaar oude Cavalier King Charles Spaniel, ondanks wat haar naam doet vermoeden is Sjors een teefje. Sjors’ stamboomnaam is Salomé van de Montangards. Sjors is bij ons terechtgekomen na een echtscheiding en het niet meer kunnen combineren van de zorg voor Sjors en diverse mantelzorgtaken. Sjors vindt het bij ons ook helemaal best en is het zonnetje in huis. Het is een opgewekt dametje dat netjes aan de lijn meeloopt, vol aanbidding naar haar verzorgers opkijkt maar ook precies doet waar zij zin in heeft. Het is een engelachtig prinsesje en zal in vele huishoudens prima haar draai kunnen vinden.

Boris - gereserveerd
Geboortejaar: 2010

Boris is een tien jaar oud gecastreerd reutje. Een uit de kluiten gewassen Cairn Terrier. Hij doet het meeste denken aan een Cairn Terrier gekruist met een Franse Bulldog of een Engelse Stafford. Hij trekt behoorlijk aan de lijn en is een niet te onderschatten krachtpatsertje. Een stoer hondje maar wel met een klein hartje. Van niet weten wat we van hem willen doet hij zijn kunstje, ‘zit’, dat ene commando kent hij heel goed. Boris is een temperamentvol hondje dat na het overlijden van zijn vriendin de Beagle niet meer alleen thuis kon blijven.
Als hij druk bezig is met snuffelen en hij hoort zijn naam, dan kwispelt hij hard ten teken dat hij je gehoord heeft maar snuffelt lustig voort. Boris is een gezellig hondje dat makkelijk over zijn toeren raakt bij te veel drukte om hem heen. Een kalme baas, rust en regelmaat zou hem goed doen.

Freedom
Geboortejaar: 2008

Deze knappe Mechelaardame kwam binnen met de naam Demon, we waren het er al snel over eens dat die naam niet bij haar past. Haar naam werd Freedom en Freedom is een twaalfjarige, opvallend hoogbenige Belgische herdershond. Met haar lange poten en typische snoet, vind ik haar iets wolfachtigs hebben. Freedom leefde samen met haar eigenaar in een flat en functioneerde daar uitstekend. Ze luisterde (t) goed en is weliswaar alert maar niet drukkig en nerveus, zoals veel rasgenoten wel zijn. Freedoms eigenaar had de mededeling gekregen dat hij de komende tijd vanwege zijn gezondheid geregeld ziekenhuis in en uit zou moeten. Hij voorzag dat dit problemen zou gaan geven in de verzorging en hij verzocht ons een nieuwe baas voor zijn maatje te vinden.
Freedom is een echte mensenhond, ze heeft weinig op met andere honden en een thuis zonder andere honden en een baas voor zichzelf is wat haar het gelukkigst maakt.

Hundje - gereserveerd
Geboortejaar: 2008

Daddy/Hundje is niet zwervend op straat aangetroffen maar gevonden in het huis van haar overleden eigenaar. Daar lag ze op hem. De man was erg op zichzelf en het duurde even voordat familie gevonden werd. Haar officiële naam bleek Daddy te zijn maar de man noemde haar altijd Hundje. Omdat het duidelijk om een ouder hondje gaat, kon zij terecht in het seniorenhuis. Hundje is een Jack Russelachtig hondje, een ruwharig teefje van een jaar of twaalf. Ze was de eerste weken erg bang en schrikkerig maar heeft zich herpakt, ze toont zich bijzonder beleefd in het contact met mensen. Haar nieuwe baas zal haar kalm moeten behandelen, het vertrouwen in mensen is er wel maar is tamelijk broos. Tijdens het foto’s maken wilde ze graag met me kennismaken en besloot dat ik ok was, haar mening over mij wankelde nadat ik middels rare geluiden haar aandacht wilde trekken…., voorzichtig aan dus met dit dametje.

Goldy - gereserveerd
Geboortejaar: 2007

Goldy was gezinshond en heeft die rol met veel plezier vervuld. Zijn stamboomnaam is ‘Binky de Heicopper’. Hij is heel gehoorzaam en braaf, een tikkie dovig dus oogcontact is nodig voor hem wil hij je aanwijzingen op kunnen volgen. Het is een makkelijke hond die het met grote en kleine mensen en alle andere dieren goed kan vinden. Hij heeft iets verlegens over zich en is zeer gesteld op gezelschap. Nadat de dochter, die formeel zijn eigenaar was, ging studeren een paar jaar terug, verbleef Goldy overdag in zijn eentje in de tuin. Dit ging goed maar de laatste tijd protesteerde hij hiertegen door te blaffen. De dochter kwam ieder weekend weer thuis om met Goldy te zijn maar doordeweeks was hij grotendeels alleen. Zijn eigenaren verzochten ons daarom een geschiktere plek voor hem te zoeken. Goldy is wat te zwaar en lang lopen kan hij niet op het moment. Van water houdt deze 12 jaar oude Goldenreu niet. Het is een ware Joris Goedbloed en hij hunkert naar een plek met een boel aandacht.

Rex
Geboortejaar: 2007

Dit is Rex. Een veertien jaar oude Mechelaarreu. Dat het leven hem niet mee heeft gezeten is hem aan te zien. Zo is hij ooit aangereden door een auto en zijn linkerheup heeft toen een forse tik gehad. Ook zijn linkeroor is gehavend door een onfortuinlijke ontmoeting met een Pitbull.
Rex en zijn eigenaar waren op elkaar aangewezen en beschikten niet altijd over een vaste woon- en verblijfplaats. Toen er na jaren uiteindelijk hulp voor meneer kwam, was daar 1 voorwaarde, hij moest afstand doen van Rex. Rex heeft een tijdje in een pension gewoond voordat hij recentelijk verhuisde naar het seniorenhuis. Ondanks zijn heftige levensgeschiedenis is Rex een lieverd. Hij is wel wat nerveuzig en gromt tegen mensen onder invloed. Onbemande mobiele tefeloons in zijn buurt worden ingepikt en op zijn slaapplek neergelegd. Rex is veel op zichzelf aangewezen geweest. Hij verdient het om de laatste jaren die hij nog heeft uit de zorgen te zijn en een warme, veilige plek te hebben met mensen die hem niets dan goeds wensen.

Chica
Geboortejaar: 2009

Chica is een Mechelse herder. Een teef van 10,5 jaar oud. Het is een zeer fitte hond en oogt beslist niet als tienjarige. Er is afstand van haar gedaan omdat ze niet meer alleen kon zijn en omdat er een baby in het gezin is gekomen. Chica zou dol zijn op water en gehoorzaamt vlot en makkelijk.
Ze is zeer alert en iets wantrouwend. Ze benadert onbekende mensen en honden met veel spanning in haar lijf en erg direct en komt daardoor wat intimiderend over. Zodra ze bekend is met ze ontspant ze en is ze vriendelijk in de omgang. Ze loopt haar wandelingen veelal samen met Mechelaar Rex en zij gaan ontspannen doch niet echt vriendschappelijk met elkaar om. Chica is sterk, trekt aan de lijn en springt tegen mensen op. Mechelaarliefhebbers die niet meer aan een jonkie willen beginnen maar wel plek en zin hebben voor en in een oudere Mecheldame met pit, dan is Chica beslist een bezoek waard.  

Spikkel - gereserveerd
Geboortejaar: 2008

Spikkel is een gecastreerde reu, een elf jaar oude sportman wiens staartje zelden stil staat. Het zou een kruising zijn tussen een Dalmatische Hond en een Labrador. Hij heeft een atletisch en strak lichaam met glimmende zwarte vacht. Hij is ook nog energiek zat. Spikkels eigenaar vertrouwde hem niet met hun baby in de kruipleeftijd. Dit kwam als verrassing voor ze omdat hij verder altijd goed met kinderen overweg kon.
Spikkel heeft tot voor 2 jaar samengewoond met een Beagle en is een landelijke woonomgeving gewend. Hij is redelijk gehoorzaam, enthousiast en opgewekt en is dol op rennen en apporteren.