Bewegende hond

Te weinig beweging bij een hond leidt tot verveling. En verveling leidt tot ongewenst gedrag en welzijnsaantasting bij de hond. Genoeg beweging daarentegen is leuk voor de hond en de eigenaar. Voor elke hond is er wel een passende manier om genoeg te bewegen…

Ik heb een bewegende hond

Waarom is beweging voor de hond zo belangrijk?

Genoeg bewegen

Honden hebben naast goede voeding gepaste beweging nodig. Wat passend is voor uw hond hangt af van zijn leeftijd, zijn bouw en zijn gezondheid. Elke dag vrije beweging waarin de hond zich kan uitleven tijdens rennen, springen, snuffelen, zwemmen of graven, is wenselijk om de hond fysiek en mentaal fit en gezond te houden.

Uit onderzoek van de Hondenbescherming is in 2009 gebleken dat honden in Nederland te weinig bewegen. Meer dan de helft van de honden beweegt minder dan een uur en meer dan een op de vijf beweegt zelfs minder dan een half uur op een doordeweekse dag. Dit kan leiden tot verveling, ongewenst gedrag en welzijnsproblemen voor de hond. Goed uitlaten is dus echt belangrijk!

En dat terwijl bewegen gezond en leuk is voor eigenaar en hond! De Hondenbescherming heeft daarom een gratis informatiefolder uitgegeven met tips over verantwoord bewegen voor jonge, oude, beweeglijke en minder beweeglijke honden. U kunt deze .

Maar u kunt ook het verhaal van Max, Famke, Lucas en Tess hier downloaden en lezen (147,0 KB) over de verschillende behoeften aan beweging.

In deze video ziet u hoe activiteitsspeelgoed voor de hond kan werken: Activiteitsspeelgoed voor de hond

Lekker rennen