Doneer nu

 

 

 

Als Koninklijke Hondenbescherming willen we graag dat het welzijn van de hond verbetert. Dat vraagt soms ook om het verbeteren van wet- en regelgeving. Daarvoor lobbyen we bij de overheid en andere invloedrijke organisaties. Soms kunnen we uw hulp goed gebruiken en roepen we op tot het steunen van een petitie. 

 

Op dit moment hebben we een petitie:

Hou vuurwerk uit de buurt van honden

Flitsen en knallen met Oudjaar? Voor honden komt al dat vuurwerk als een donderslag bij heldere hemel. Instinctief slaan ze op de vlucht. Ze rukken zich los van de lijn en rennen voor hun leven, naar een “veilige plek”, ver weg. Anderen kruipen trillend weg in een hoekje, totaal in paniek. Ieder jaar raken veel honden zo in de war, dat ze voor de rest van hun leven beschadigd zijn. Ieder jaar zijn er hulphonden die door vuurwerktrauma’s niet meer kunnen werken. Jouw “bang” is hun angst.
 
Om honden maximaal te beschermen, zouden wij het liefst zien dat vuurwerk helemaal verdwijnt. Maar in deze rare tijden, met zoveel beperkende maatregelen, willen we niet oproepen tot nog meer verboden en zo veel mensen hun laatste “pleziertje” afnemen. Wel vinden wij het belangrijk dat honden zoveel mogelijk worden gespaard door vuurwerk uit hun buurt te houden. 

Daarom is onze oproep: Hou vuurwerk uit de buurt van honden. Teken de petitie voor vuurwerkvrije zones!
 
 Ga naar de petitie

 

Online tv-kanaal DierenpraatTV van presentatrice Britt Dekker besteedde ook aandacht aan het probleem. Presentator Floris Gobel bezocht hondje Xina, die erg bang is voor vuurwerk. Ook deed hij mee met een training om baasjes te leren hoe hun hond te helpen omgaan met vuurwerk.

 
 

Lees ook: