Doneer nu
 
Reactie Koninklijke Hondenbescherming op media-aandacht:

'Wij wensen Gordon en zijn hond Toto alle gezondheid en geluk toe'

 

Den Haag, 1 februari 2021

De afgelopen dagen is veel commotie ontstaan na de oproep die de Koninklijke Hondenbescherming deed op Twitter en Facebook aan het adres van zanger en presentator Gordon Heuckeroth. In de oproep verzocht de Hondenbescherming Gordon om het plan voor het online programma 'Toto Los' te cancelen.

Gordon met zijn pup Toto. Bron: Instagram @toto_fromgordon

 

De Koninklijke Hondenbescherming (KHB) is blij dat Gordon zoveel liefde krijgt en geeft aan zijn nieuwe pup Toto. Twee weken geleden heette de presentator de Franse Bulldog-pup welkom in zijn leven. Omdat zijn fans zo enthousiast waren en Gordon wat vrolijkheid wilde brengen in deze lastige coronatijd, kwam hij met het idee om een programma te maken, met als titel “Toto Los”. Daarin wil hij mensen die eenzaam zijn opvrolijken door een bezoekje van of een Facetime-gesprek met hem en Toto.

Rust

Daarop reageerde de KHB met het verzoek dat niet te doen. “We vinden het idee van een dergelijk programma hartverwarmend. Alleen zien wij liever dat Gordon op pad gaat zonder zijn jonge pup, waarbij er uiteraard een betrouwbare oppas is voor Toto. Het hondje is nog maar een paar weken oud en heeft daarom rust nodig. Hij is nog maar twee weken bij zijn nieuwe baasje en moet nog wennen aan zijn nieuwe huis, zijn baasje en de rest van de omgeving,” licht de woordvoerder van de KHB toe. 

“Daarbij komt dat hondje Toto behoort tot de zogeheten kortsnuitige honden, en we weten dat een groot deel van deze honden daardoor minder zuurstof krijgt en sneller moe wordt. Het lijkt ons daarom onverstandig om hem tijdens zijn eerste maanden te veel te overprikkelen of hyperactief te maken.”

Gezondheidsproblemen

De Koninklijke Hondenbescherming betreurt dat het vriendelijk bedoelde verzoek tot zoveel media-aandacht heeft geleid. “Het vele tonen van Toto kan mensen onbewust overhalen om ook een kortsnuitige hond te kopen. Wij raden de aanschaf van deze honden veelal af vanwege de risico’s op diverse welzijns- en gezondheidsproblemen. Dat leidt tot groot verdriet bij de houder, en leed bij de hond." 

"We zien op de foto’s en video’s hoe dol Gordon is op zijn pup. We hopen dat deze liefde voor Toto blijft en dat de zanger en presentator voor de hond de juiste keuzes maakt, zodat Toto zich verder ontwikkelt tot een leuke en gezonde hond, waardoor ze samen nog vele jaren plezier hebben van elkaar.” 

  

Lees ook: