"Aai-mij-niet"-register

Het “Aai-me-niet”-register stelt zich tot doel om irritatie over ongevraagd aaien van honden te verminderen. Hondenbezitters kunnen hun hond inschrijven in het “Aai-me-niet”-register.

Kleine honden, grote honden, brave honden, drukke honden, angstige honden, honden met pijn, ze mogen er allemaal in worden opgenomen. Helaas is het nog niet zo dat na inschrijving in het “Aai-me-niet”-register, het verboden is hond (en baas) nog lastig te vallen, zoals dat bij het “Bel-me-niet”-register is.

Maar we hopen met een vol register wel duidelijk te maken aan de samenleving dat “zo maar een hond aaien” onplezierig kan zijn voor de hondenbezitter. En bovendien vaak helemaal niet leuk is voor de hond, hoe goed bedoeld ook.

Doe mee, en schrijf je hond nu in!

Meer weten over aaien?  

Honden zijn groepsdieren, maar ze stammen niet af van apen. Daarom houden ze niet van knuffelen. Contact is belangrijk voor elke hond. Maar aaien en knuffelen is voor veel honden niet de favoriete vorm van contact maken. Voor veel honden is dat zelfs eng.

Bovendien kunnen honden pijn hebben, slecht zien/horen (en dus schrikken) of geconcentreerd met hun baas bezig zijn. Wil je contact maken met een hond? Vraag dan altijd aan diens baas of de hond dat ook wil. En op welke wijze je de hond een plezier doet met contact. Laat het initiatief om je te naderen altijd bij de hond liggen. Komt hij niet naar je toe, loopt hij van je weg, is hij heel druk of juist heel stil? Dan wil de hond op dat moment even geen contact.